Annemiek Nieboer
Pedagogisch medewerker
Melanie
Patiënt
Mariëlle
Moeder van Melanie
 

Ontspanning

Speelkamer

Op de afdeling is een speelkamer. Kinderen kunnen daar spelletjes doen of andere dingen ter ontspanning. De speelkamer is op doordeweekse dagen open van 9.00 tot 11.30 uur en van 14.15 tot 16.15 uur.
's Ochtends is er toezicht en begeleiding van een pedagogisch medewerker. Deze is in de speelkamer aanwezig van 9.00 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 11.30 uur.
Kinderen die niet naar de speelkamer toe kunnen, krijgen op hun kamer bezoek van de pedagogisch medewerker.

Multi media

Er zijn enkele laptops met internetverbinding aanwezig voor online contact.  Ook is er een playstation, gamecube en Wii. Daarnaast zijn er dvd-spelers met veel films.

CliniClowns

Minimaal een keer in de twee weken komen de CliniClowns naar Assen. Stichting CliniClowns Nederland, het goede doel voor kinderen, zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken.

Ook op de dagen dat de CliniClowns niet aanwezig zijn, kunnen kinderen in een clownswereld terecht via de speelkoffer die bij ons in de speelkamer staat. In elk laatje van de kindgrote speelkoffer is iets leuks te vinden. Een spannend evenwichtsspel of een clownsorkest dat speelt wat je wilt. Via het beeldscherm -- dat reageert op aanraking -- kunnen de kinderen nog veel meer doen. Zoals een foto van zichzelf maken, deze bewerken en mailen. Je kunt er ook filmpjes van de clowns bekijken en spelletjes spelen.

cliniclowns speelkoffer