Annemiek Nieboer
Pedagogisch medewerker
Melanie
Patiënt
Mariëlle
Moeder van Melanie
 

Rooming-in

In het algemeen is een ziekenhuisopname voor een kind beter te verwerken als het een van zijn ouders bij zich heeft. U bent dan ook van harte welkom om tijdens de opname zo lang bij uw kind te blijven als nodig is.
Ook 's nachts kunt u bij uw kind blijven. Dit wordt 'rooming-in' genoemd. U kunt dan bij uw kind op de kamer slapen. (Houd er wel rekening mee dat u de kamer misschien moet delen met andere ouders en kinderen.) Verder kunt u meehelpen uw kind te verzorgen zoveel u zelf wilt.

In verband met de beperkte ruimte op de afdeling is 'rooming-in' alleen mogelijk voor één van beide ouders. Rooming-in kost niets. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid 'rooming-in', is het voldoende als u dat op de dag van opname laat weten aan de verpleegkundige van de afdeling.

Als u ernstig verkouden of koortsig bent of last heeft van diarree, is 'rooming-in' niet verstandig. Het gevaar is dan namelijk aanwezig dat u uw kind en de andere kinderen op de afdeling besmet.

Broertjes en zusjes

Als u bij uw kind in het ziekenhuis inroomt, wordt u dringend verzocht eventuele broertjes of zusjes thuis te laten. Er is namelijk op de afdeling geen mogelijkheid om hen op te vangen in de tijd dat u zich met uw zieke kind bezighoudt. Bovendien wordt het al gauw te druk op de afdeling als er andere kinderen meekomen. Broertjes en zusjes mogen natuurlijk wel op bezoek komen!

Eten en drinken

Op de kinder- en jeugdafdeling is een aparte ruimte voor ouders. U kunt hier gratis doorlopend koffie en thee krijgen, iets eten (er staan een koelkast en een magnetron), andere ouders ontmoeten, televisiekijken of gewoon even rustig zitten. s'Ochtens krijgt u een gratis ontbijt aangeboden.

In het restaurant kunt u van maandag tot en met vrijdag de hele dag door brood en snacks krijgen. Vanaf 12.00 uur kunt u er tegen betaling terecht voor een uitgebreide lunch. 's Avonds tussen 17.00 en 19.00 uur wordt er een warme maaltijd geserveerd. In de koffiecorner in de centrale hal van het ziekenhuis kunt u overdag altijd een broodje of soep krijgen tot 20.30 uur. In het weekend is het restaurant open tussen 17.00 en 19.00 uur.