Poliklinische bevalling 

Als u zwanger bent en u bent onder controle van een verloskundige, dan kunt u er eventueel zelf voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Uw bevalling in het ziekenhuis wordt dan begeleid door uw eigen verloskundige. Deze krijgt assistentie van een verpleegkundige of kraamverzorgende. Dit heet een poliklinische bevalling.

Klinische bevalling

Bent u vanwege uw zwangerschap onder controle van een gynaecoloog, dan hebt u een medische indicatie en móét u in het ziekenhuis bevallen. Als alles soepel verloopt dan kan de klinisch verloskundige van het WZA de bevalling begeleiden onder verantwoordelijkheid van de dienstdoende gynaecoloog. Zo nodig is de gynaecoloog ook bij de bevalling aanwezig. Omdat er altijd een gynaecoloog beschikbaar wordt gehouden voor de verloskamers, kan het zijn dat u een andere dan uw eigen gynaecoloog treft bij de bevalling.

Partner

Uw partner mag bij de bevalling aanwezig zijn en eventueel nog één ander vertrouwd iemand. Bij verkoudheid of andere klachten krijgen zij beschermende kleding.

Als degene die bij u is foto’s of filmpjes wil maken van de bevalling, dan graag in overleg met degenen die de bevalling begeleiden. 

Weeënkamer en verloskamer

Wanneer de weën beginnen, gaat u naar de weënkamer. U komt ook op deze kamer als de bevalling moet worden ingeleid. Op de weënkamer hebt u een eigen wc en douche. Vaak helpt een warme douche om tijdens de ontsluiting goed te kunnen ontspannen. Als u een warm bad wilt nemen, kan dat ook. Als de bevalling goed op gang is en de ontsluiting vordert, verhuist u naar de verloskamer. Daar blijft u tot de baby is geboren.

Meer weten?

Lees de pagina Bevallen in het ziekenhuis.


 

Vignet het WZA bouwt Ouder en Kind-centrum

We gaan een nieuw Ouder en Kind-centrum bouwen. Het verbouwen brengt helaas altijd overlast met zich mee. Ook kunnen partners tijdelijk niet meer blijven slapen. Onze excuses hiervoor. We hopen dat we u begin 2020 mogen verwelkomen in een prachtig Ouder en Kind-centrum!

Lees de pagina over de Bouw.

Tekening van het ouder- en kind centrum

Sfeerbeeld van het nieuwe Ouder en Kind-centrum