Zwangerschapscontroles

Wanneer u een medische indicatie hebt, vinden de zwangerschapscontroles plaats in het ziekenhuis. In bepaalde gevallen bestaat deze medische indicatie al aan het begin van de zwangerschap. In andere gevallen ontstaat deze tijdens de zwangerschap en wordt u door de verloskundige van een verloskundigenpraktijk doorgestuurd naar het ziekenhuis.

De controles in het ziekenhuis worden uitgevoerd door een gynaecoloog of klinisch verloskundige. We werken op de polikliniek met teams. Elk team bestaat uit drie verloskundigen en een gynaecoloog. Hierdoor ziet u tijdens de zwangerschapscontroles zo min mogelijk verschillende gezichten.

Eerste controle

Voor de eerste controle zullen we u vragen een vragenlijst in te vullen over uw medische achtergrond, eventueel voorgaande zwangerschappen en relevante medische informatie over uw familie. Deze informatie is van belang voor het leveren van goede verloskundige zorg.

Vervolgcontroles

Tijdens de volgende afspraken zullen we een aantal controles bij u en de baby uitvoeren. We meten uw bloeddruk, doen eventuele aanvullende (bloed)onderzoeken en beoordelen de groei en conditie van de baby. Ook is er tijd voor vragen.

Een vervolgcontrole duurt 10-15 minuten. Rond de 32e zwangerschapsweek zullen wij een bevallingsgesprek houden, waarvoor extra tijd wordt ingepland.

 

 

24/7 bereikbaar!

Mocht er tussendoor iets zijn dan kunt u ons altijd - 24 uur per dag, 7 dagen in de week - bereiken. Telefoonnummer (0592) 32 50 90.

Meer lezen?