Prostaatkanker geeft in het begin meestal geen klachten. Soms wordt het pas ontdekt doordat uitzaaiingen op andere plekken in uw lichaam voor klachten zorgen, vaak in de botten van het bekken of in de onderste ruggenwervels. Om vast te stellen of u prostaatkanker hebt, kunnen verschillende onderzoeken worden gedaan.

Als er prostaatkanker wordt geconstateerd, is soms verder onderzoek nodig om vast te stellen hoever de tumor zich heeft uitgebreid en of er uitzaaiingen zijn.

Aan de hand van de uitkomsten van de onderzoeken wordt bepaald welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Prostaatcentrum Noord-Nederland

​Het WZA is onderdeel van Prostaatcentrum Noord-Nederland (PCNN) en behandelt samen met o.a. het UMCG en Treant patiënten met prostaatkanker. Alle patiënten die bij ons komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg van PCNN besproken om zo tot de beste behandeling te komen.

>> Lees meer op de website van Prostaatcentrum Noord-Nederland


Behandeling van prostaatkanker

Als u prostaatkanker hebt, maar u hebt geen echte klachten, dan kan ervoor worden gekozen om niet te behandelen. De behandeling verschilt ook of er wel of geen uitzaaiingen zijn. 

>> Lees meer


Kwaliteitszorg

De prostaatkankerzorg in het WZA voldoet aan alle richtlijnen van SONCOS, het platform voor interdisciplinair overleg en professionele samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO).