Onze organisatie

Met ongeveer 285 bedden en 1200 medewerkers is het WZA volgens landelijke normen een middelgroot ziekenhuis. De historie van het WZA gaat terug tot 1907, toen de Asser bevolking de gemeente een ziekenhuis schonk.

Het WZA staat in het hart van onze regio. Om die regio optimaal te bedienen doen we als vanouds waar we in uitblinken: we hebben korte lijnen, we tonen onze betrokkenheid, en we bieden efficiënte en veilige zorg. Boven alles staat dat de kwaliteit van het WZA méér dan 'gewoon goed' moeten zijn. Verbeteren en vernieuwen is daarom onlosmakelijk verbonden aan het werken in het WZA.

Het WZA wil een volwaardig basisziekenhuis blijven voor inwoners van Assen en omgeving. Dat betekent 24/7 SEH-zorg, verloskundige zorg, een basis-IC en een goed toegeruste OK. Samenwerking met huisartsen en andere zorgaanbieders uit de regio is bij dit alles onze sleutel tot succes. De zorgvraag en de wensen van onze patiënt zijn daarbij leidend.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap staat hoog in ons vaandel. We willen onze medewerkers een plezierige werkplek bieden. Er heerst een informele en gemoedelijke sfeer en er is ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Conform de Wet op de Ondernemingsraden heeft het WZA een democratisch gekozen OR, bestaande uit vijftien personen uit alle lagen van de organisatie (or@wza.nl).