Thuismeten bij hartfalen

In het WZA kunnen patiënten met hartfalen sinds april 2019 begeleid worden met een thuismeet-app. Zij hoeven niet meer naar het ziekenhuis te komen voor de controle van gewicht, bloeddruk en hartslag. Thuis meten en de gegevens doorgeven met een speciale app, de Luscii-app. Om te kunnen meten, krijgen ze thuismeetapparatuur. De Luscii-app installeren ze op de smartphone, tablet of computer.

Hebt u interesse in thuismeten? Bespreek het dan met uw hartfalenverpleegkundige. Zij kan met u overleggen of thuismeten iets voor u is. Hebt u vragen over het thuismeten, dan kunt u de hartfalenverpleegkundigen van maandag t/m vrijdag bellen op nummer (0592) 32 52 05.

Hoe werkt de app?

U vult de meetwaarden (van uw hartslag, bloeddruk en gewicht) in de Luscii-app. De ingevoerde gegevens zijn direct zichtbaar voor de verpleegkundige van het Medisch Service Centrum NAAST. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Als er bijzonderheden zijn, nemen zij gelijk contact met u op.

Beeldbellen

Met de Luscii-app is het mogelijk om te beeldbellen. U praat dan met de verpleegkundige van NAAST of met uw hartfalenverpleegkundige via het scherm van uw smartphone, tablet of computer.