Als u diabetes hebt, staat er in MijnWZA bovenaan de button 'Diabetes'. Als u hierop klikt komt u bij een invulschema, de dagcurve. Hier kunt u eenvoudig uw glucosewaarden invullen. Uw diabetesverpleegkundige ontvangt een bericht als u uw waarden hebt ingevuld.

Wat vult u in?

U vult uw glucosewaarden eenmaal per dag in. U typt ze in de invulblokken, die de vastgestelde momenten aangeven. De dagcurve bestaat uit 2 delen (voor en na de lunch) waardoor de pagina niet te lang is. U kunt met de buttons ‘volgende’ en ‘vorige’ onderaan, schakelen tussen deze 2 dagdelen. Als u ze hebt ingevuld klikt u op ‘opslaan’ om uw gegevens te bewaren.

Bijzonderheden

U kunt onderaan in het vak ‘Bijzonderheden’ extra informatie opschrijven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over extra lichamelijke inspanningen, een verjaardag, ziekte, menstruatie of medicatie. Het invullen van de dagcurve is een hulpmiddel om te laten zien hoe het de afgelopen tijd is gegaan. De aanvullende informatie bij bijzonderheden kan u meer inzicht geven in uw diabetes. Dit kan u helpen om beslissingen te nemen over uw gewenste behandeling.

Vraag over mijn dagcurve

Onderaan staat de button ‘Vraag over mijn dagcurve’. Als u hierop klikt krijgt u de mogelijkheid om een vraag aan uw diabetesverpleegkundige te stellen. Dit gaat via een e-consult, binnen een beveiligde omgeving. De uitleg over een e-consult staat hier.

Let op! Als u een vraag stelt, komt u in een ander menu van MijnWZA. Wilt u weer terug naar uw ingevulde diabetes waarden, dan klikt u bovenaan op de button ‘Diabetes’.

Ingevulde waardes inzien

Wilt u de ingevulde waardes terugzien van een aantal dagen of weken geleden? Dat kan onderaan bij de button ‘Dagcurve diabetes’. Onder deze button vindt u onder ‘Beantwoording’ de datum van uw ingevulde glucosewaarden. Dit kunt u inzien bij ‘toon inhoud’.


Vragen

Hebt u vragen over het digitaal invullen van uw glucosewaarden, dan kunt u deze altijd stellen aan uw diabetesverpleegkundige. Dat kan met een e-consult of telefonisch (0592) 76 00 40. Op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 – 12.00 uur.

Met vragen over MijnWZA, kunt u ook contact opnemen met het Infoplein Digitale Zorg. De medewerkers van het Infoplein zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 12.30 en 14.30 uur, telefoonnummer (0592) 32 55 44. U kunt ook e-mailen naar digitalezorg@wza.nl.