Uiterlijke verzorging bij kanker

Workshop 'Look Good, Feel Better'

 • Specialisme of afdeling Oncologieverpleegkundigen
 • Openingstijden
  Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur
 • Afspraak maken? Vragen?
 • Wachttijd
  Informeer bij de polikliniek

In het kort

Wanneer u kanker hebt, kan uw uiterlijk veranderen. Dit kan door de ziekte zelf komen of door de behandeling. Veelvoorkomende klachten zijn: een schilferige en droge huid, broos en dun haar of verlies van hoofdhaar en gezichtshaar. Om u adviezen te geven voor de verzorging van uw uiterlijk, wordt in het zieken­huis de workshop ‘Look Good Feel Better’ georganiseerd. U kunt aan de workshop deelnemen in de periode dat u vanwege kanker onder behandeling bent. Deelname is gratis.

Wat is het?

Tips en adviezen

Tijdens de workshop krijgt u tips en adviezen voor de ver­zorging van uw huid en make-up aan de hand van een ‘12 stappenplan’. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgings­producten. Na afloop van de work­shop krijgt u een tasje met huidverzorgings-producten en een instructieboekje mee naar huis.

Schoonheids­specialist, haarwerker

Aan de workshop werken ervaren schoonheidsspecialisten mee. Ook is bij iede­re workshop een haarwerker aanwezig. Deze geeft informatie over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van haarwerken en alternatieven voor haarwer­ken zoals mutsjes en shawls.

Hoe meldt u zich aan?

Als u aan de workshop wilt meedoen, kunt zich opgeven bij de coördinerend oncologieverpleegkundigen. Zij zijn telefo­nisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 15.30 uur, op telefoonnummer (0592) 32 55 06.

Aangezien er een maximum aantal is van twaalf deelnemers, bestaat de kans dat er meer belangstellenden zijn dan plaatsen. Bij aanmelding geldt het principe ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt.’

Als u zich hebt aangemeld en u blijkt later verhinderd te zijn, wilt u dat dan doorgeven?

Wanneer?

In 2020 wordt de workshop gegeven op:

 • dinsdag 25 februari
 • dinsdag 19 mei
 • dinsdag 25 augustus
 • dinsdag 17 november

Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur

Plaats: vergaderruimte 4

 

algem15 - november 2019