Centrum voor Dagbehandeling

Voor onderzoek en behandeling in dagopname

 • Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. 

 • Afspraak maken? Vragen?

  Het Centrum voor Dagbehandeling is maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur telefonisch te bereiken op (0592) 32 50 40.
  De oncologieverpleegkundigen zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur bereikbaar op (0592) 32 55 06

 • Afdelingsnummer: 53
 • Wachttijd
  Informeer bij de polikliniek
Centrum voor Dagbehandeling

Behandelingen en onderzoeken

U gaat naar het Centrum voor Dagbehandeling (CDB) als u een onderzoek, behandeling of therapie krijgt waarbij u dezelfde dag weer naar huis kan. Het CDB bestaat uit twee gedeeltes. 

Oncologieverpleegkundigen

De oncologieverpleegkundigen begeleiden u als u kanker hebt. In het CDB kunt u onder meer chemotherapie, hormoontherapie of doelgerichte therapie krijgen. Wilt u meer weten? Kijk dan op de pagina van de oncologieverpleegkundigen. 

Andere onderzoeken en behandelingen

Daarnaast kunt u van deze deze specialismen een dagbehandeling krijgen in het CDB:

 • Interne Geneeskunde
 • Longgeneeskunde
 • Maag-darm-leverziekten
 • Neurologie
 • Reumatologie
 • Cardiologie
 • Geriatrie 

De onderzoeken en behandelingen zijn bijvoorbeeld CT-onderzoeken, puncties, hartkatheterisaties, bloedtransfusies en het toedienen van medicijnen via een infuus. 

Goed om te weten

Lunch

Rond het middaguur krijgen alle patiënten in het Centrum voor Dagbehandeling een lunch aangeboden.

Als u nuchter moet zijn voor een onderzoek of behandeling, dan krijgt u uiteraard geen lunch vooraf. U kunt dan na afloop iets te eten en drinken krijgen.  

Geen bezoek

Vanwege de beperkte ruimte op de afdeling is het niet mogelijk dat uw partner of naaste bij u blijft tijdens uw behandeling. U kunt ook geen bezoek ontvangen in het CDB.

Is het echt noodzakelijk dat iemand bij u blijft tijdens de behandeling? Overleg dit dan eerst met de verpleegkundige. 

Langer blijven

Het kan voorkomen dat een onderzoek of behandeling uitloopt. In dat geval wordt u naar een verpleegafdeling gebracht. Vaak kunt u dan later op de avond alsnog naar huis. Uw behandeld arts bepaalt wanneer u naar huis kan. 

Route

Het CDB heeft twee verschillende ingangen.

Oncologieverpleegkundigen

Hebt u een afspraak bij de oncologieverpleegkundigen? Dan gaat u via de hoofdingang van het ziekenhuis naar binnen. Het CDB (nummer 53) zit aan het einde van de poli Chirurgie (nummer 52). Als u bij het CDB bent, kunt u zich halverwege de gang melden bij de oncologieverpleegkundigen. Dit staat aangegeven met een bord. 

Algemene dagopnames

Hebt u een afspraak bij een ander specialisme in het CDB? Ook dan gaat u via de hoofdingang van het ziekenhuis naar binnen. Het CDB (nummer 53) zit aan het einde van de poli Chirurgie (nummer 52). Als u bij het CDB bent, meldt u zich aan de linkerkant bij de balie voor algemene dagopnames. 

Hebt u hulp nodig?

Vindt u het lastig om de weg te vinden? Of wilt u gebruik maken van een rolstoel? Vraag dan bij de hoofdingang of een gastdame of gastheer u kan helpen. 

Andere ingang

Hebt u meerdere afspraken in het CDB, bent u slecht ter been of komt u voor een cardiologische dagbehandeling? Dan kunt u gebruikmaken van de ingang aan de achterkant. Het CDB heeft hier ook een eigen parkeerplaats. U krijgt hier vooraf, of op de afdeling, meer informatie over. 

Vragen?

 • Hebt u vragen over een oncologische behandeling in het CDB? Dan kunt u bellen naar de oncologieverpleegkundigen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0592) 32 55 06 van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 15.30 uur.
 • Hebt u vragen over een andere behandeling in het CDB? Dan kunt u bellen met (0592) 32 50 40, maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur.