Coördinerend oncologieverpleegkundigen

  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 55 06
  • Afdelingsnummer: 3
Coördinerend oncologieverpleegkundigen

De coördinerend oncologiever­pleegkundige begeleidt u als u kanker hebt en chemotherapie krijgt, hormoontherapie of doelgerichte therapie. Dit gebeurt in nauwe samenspraak met de betrokken specialist.

Vaak hebt u voorafgaand aan de therapie al een afspraak met de coördinerend oncologieverpleegkundige. Zij gaat in op vragen die u misschien nog hebt na het gesprek met de specalist. Als u lichamelijke of psychische klachten hebt, is er alle gelegenheid om die te bespreken.

Gedurende de therapie hebt u regelmatig contact met de coördinerend oncologieverpleegkundige. Dit kan een afspraak zijn op de polikliniek of telefonisch contact. Als u tussentijds problemen hebt, kunt u de oncologieverpleegkundige altijd zelf bellen.

Algemeen aanspreekpunt

In de periode dat u behandeld wordt vanwege kanker, is het is belangrijk dat u altijd bij iemand terecht kunt met uw vragen en zorgen. Vooral als u geen of weinig controleafspraken hebt, kunt u het gevoel hebben in een gat te vallen. In principe hebt u in iedere fase van uw behandeling een vast aanspreekpunt. Als u toch niet goed weet tot wie u zich het beste kunt wenden, kunt u altijd contact opnemen met de coördinerend oncologieverpleeg­kundige. Zo nodig krijgt u van haar een doorverwijzing naar een andere zorgverlener, bijvoorbeeld een medisch maatschappelijk wer­ker, een psycholoog, een diëtist of een fysiotherapeut.