Lactatiekundigen

Ouder en Kind-centrum

  • Openingstijden

    Het Ouder en Kind-centrum is bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur

  • Afspraak maken? Vragen?

    (0592) 32 53 70

Lactatiekundigen

In het Ouder en Kind-centrum werken twee lactatiekundigen IBCLC. Met al uw vragen over borstvoeding kunt u bij hen terecht.

Voorlichtingsgesprek

Als u in het ziekenhuis gaat bevallen en u bent van plan bent om borstvoeding te geven, zien de lactatiekundigen u tijdens uw zwangerschap graag een keer voor een gesprek. U krijgt dan allerlei nuttige informatie. Bijvoorbeeld over: de voordelen van borstvoeding, hoe borstvoeding in de praktijk gaat, hoe u borstvoeding goed kunt combineren met uw werk.

Het is in ieder geval verstandig om een afspraak te maken met de lactatiekundigen als u zwangerschapsdiabetes hebt, zwanger bent van een tweeling, bij uw vorige kindje problemen hebt gehad met de borstvoeding of een borstoperatie hebt gehad.

Voorlichtingsbijeenkomst

Eén keer in de maand kunt in het ziekenhuis een informatieavond bijwonen over borstvoeding. De lactatiekundigen van het Ouder en Kind-centrum zijn hier om alles te vertellen over borstvoeding wat u maar wilt weten. In verband met corona wordt deze bijeenkomst tijdelijk vervangen door een videopresentatie. 

Na de bevalling

Ook als u na de bevalling weer thuis bent na, kunt u contact opnemen met de lactatiekundigen als u vragen hebt over de borstvoeding of problemen hebt bij het voeden. Dit aanbod geldt tot zes weken na de bevalling. Voor het maken van een (telefonische) afspraak kunt u bellen naar het Ouder en Kind-centrum.

Aanwezig

De lacatatiekundigen zijn aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 14.30 uur.