Lactatiekundigen

Ouder en Kind-centrum

  • Openingstijden

    Het Ouder en Kind-centrum is bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur

  • Afspraak maken? Vragen?

    (0592) 32 53 70

Lactatiekundigen

In het Ouder en Kind-centrum werken 2 lactatiekundigen IBCLC. Met al je vragen over borstvoeding kun je bij hen terecht.

Voorlichtingsgesprek

Als je in het ziekenhuis gaat bevallen en je bent van plan borstvoeding te geven, zien de lactatiekundigen je tijdens je zwangerschap graag een keer voor een gesprek. Je krijgt dan allerlei nuttige informatie. Bijvoorbeeld over:

  • de voordelen van borstvoeding,
  • hoe borstvoeding in de praktijk gaat,
  • hoe je borstvoeding goed kunt combineren met uw werk.

Het is in ieder geval verstandig om een afspraak te maken met de lactatiekundigen als je zwangerschapsdiabetes hebt, zwanger bent van een tweeling, bij een vorige kindje problemen hebt gehad met de borstvoeding of een borstoperatie hebt gehad.

Voorlichtingsbijeenkomst

Ook geven we regelmatig een informatieavond over borstvoeding. De lactatiekundige van het Ouder en Kind-centrum vertelt dan van alles over borstvoeding. En vanzelfsprekend is er de ruimte om je vragen te stellen.  
In verband met corona wordt deze bijeenkomst tijdelijk vervangen door een videopresentatie. 

Na de bevalling

Ook als je na de bevalling weer thuis bent, kun je contact opnemen met de lactatiekundige. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over de borstvoeding of problemen hebt bij het voeden. Dit aanbod geldt tot 6 weken na de bevalling. Voor het maken van een (telefonische) afspraak kun je bellen naar de kraamafdeling van het Ouder en Kind-centrum, telefoon (0592) 32 53 70.

Aanwezig

De lacatatiekundigen zijn aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 14.30 uur.