Lactatiekundigen

  • Openingstijden
    U kunt de kraamafdeling bellen tussen 8.00 en 15.30 uur.
  • Afspraak maken? Vragen? Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar de kraamafdeling (C0): (0592) 32 53 70.
  • Afdelingsnummer: 0
Lactatiekundigen

Op de kraamafdeling werken twee lactatiekundigen IBCLC. Met al uw vragen over borstvoeding kunt u bij hen terecht.

Voorlichtingsgesprek

Als u in het ziekenhuis gaat bevallen en u bent van plan bent om borstvoeding te geven, zien de lactatiekundigen u tijdens uw zwangerschap graag een keer voor een gesprek. U krijgt dan allerlei nuttige informatie. Bijvoorbeeld over: de voordelen van borstvoeding, hoe borstvoeding in de praktijk gaat, hoe u borstvoeding goed kunt combineren met uw werk.

Het is in ieder geval verstandig om een afspraak te maken met de lactatiekundigen, als u zwangerschapsdiabetes hebt, zwanger bent van een tweeling, bij uw vorige kindje problemen hebt gehad met de borstvoeding of een borstoperatie hebt gehad.

Voorlichtingsbijeenkomst

Eén keer in de maand kunt in het ziekenhuis een informatieavond bijwonen over borstvoeding. De lactatiekundigen van de kraamafdeling zijn hier om alles te vertellen over borstvoeding wat u maar wilt weten.

Na de bevalling

Ook als u na de bevalling weer thuis bent na, kunt u contact opnemen met de lactatiekundigen als u vragen hebt over de borstvoeding of problemen hebt bij het voeden. Dit aanbod geldt tot zes weken na de bevalling. Voor het maken van een (telefonische) afspraak kunt u bellen naar de kraamafdeling.

Aanwezig

De lacatatiekundigen zijn aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 14.30 uur.