Mammacentrum

  • Openingstijden
  • Afspraak maken? Vragen?
  • Afdelingsnummer: 51
  • Wachttijd
    Informeer bij de polikliniek
Mammacentrum

Hebt u een knobbeltje in uw borst, ziet uw tepel er anders uit of is de uitslag van het bevolkingsonderzoek niet goed, dan kan dat voor veel ongerustheid zorgen. Natuurlijk wilt u dan zo snel mogelijk weten of u borstkanker hebt. Daarom kunt u binnen drie werkdagen terecht op het Mammacentrum voor onderzoek ('mamma' is het Latijnse woord voor borst). Op het Mammacentrum werken mammachirurgen (chirurgen gespecialiseerd in operaties bij borstkanker) nauw samen met verpleegkundig specialisten en mammacareverpleegkundigen.

Eendagsdiagnostiek

Op het Mammacentrum wordt gewerkt met eendagsdiagnostiek: als u géén borstkanker hebt, weet u dat dezelfde dag nog. Is er misschien wel sprake van borstkanker, dan wordt u verder onderzocht. Hierbij kiezen wij voor weefselonderzoek in plaats van celonderzoek, ook al is de uitslag van celonderzoek eerder bekend. Weefselonderzoek is betrouwbaarder en geeft meer informatie over de soort borstkanker. Met de uitslag van het weefsel-onderzoek kunnen wij een behandelplan maken dat helemaal aansluit bij uw situatie. Meestal is de uitslag van het weefselonderzoek binnen twee werkdagen bekend.  

Roze lintje

Het WZA heeft ook in 2018 weer een roze lintje ontvangen van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN). Dit geeft aan dat het WZA voldoet aan de criteria die de BVN heeft opgesteld voor goede zorg.