Vaatrisicopoli

Als u meer kans hebt op een hart- of vaatziekte

 • Openingstijden
  Donderdag 8.30 - 16.30 uur, vrijdag 8.30 - 12.00 uur
 • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 51 97
 • Afdelingsnummer: 4
Vaatrisicopoli

Kans op hart- of vaatziekte?

Bent u al eens behandeld vanwege een hart- of vaataandoening, bijvoorbeeld etalagebenen of een TIA? Of is er een naast familie­lid met hart- of vaatproblemen? Hebt u een hoge bloeddruk of problemen met uw bloedsuikers? Rookt u of hebt u overge­wicht?

Als u een of meer van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoor­den, hebt u misschien een verhoogde kans op een hart- of vaatziekte. U kunt zich dan laten onderzoeken op de Vaatrisico­poli. 

Op de Vaatrisicopoli werken een internist, een cardioloog en twee vaatverpleegkun­digen. Voor een afspraak op de Vaatrisicopoli hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Voorbereiding

Wilt u voor uw eerste bezoek aan de Vaatrisicopoli:

 • bloed laten prikken
 • urine laten onderzoeken
 • een hartfilmpje (ECG) laten maken
 • Een vragenlijst invullen, deze krijgt u opgestuurd.

Behandeling

Aan de hand van de onderzoeksuitslagen en de ingevulde vragenlijst kan de vaatverpleegkundige bepalen in hoeverre u risico loopt om hart- of vaatproblemen te krijgen. Samen met de cardioloog of internist bekijkt zij vervolgens wat voor u de beste behandeling is.

In ieder geval is een gezonde leefstijl heel belangrijk. Ook kan het nodig zijn dat u medicijnen gaat gebruiken.

Vervolg

Afhankelijk van de behandeling hebt u na het eerste gesprek nog één of meer gesprekken met de vaatverpleegkundige. Daarna verwijst zij u (terug) naar uw huis­arts.

Extra begeleiding

 • Als het nodig is dat u uw voedingspatroon aanpast, kunt u begeleiding krijgen van een diëtist. 
 • Wilt u stoppen met roken maar lukt het niet, dan kunt u een afspraak maken met een longverpleegkundige.

Vragen?

Als u een vraag hebt, kunt u contact opnemen met de vaatverpleegkundigen. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer (0592) 32 51 97, donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur en vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur.

 • U kunt uw vraag ook stellen via de BeterDichtbij-app. Een medewerker van de polikliniek Interne geneeskunde geeft u dan zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen 3 werkdagen. Let op: u kunt pas een appje sturen als een medewerker van de polikliniek in de BeterDichtbij-app een gesprek voor u heeft aangemaakt. We kunnen dit gesprek alleen aanmaken als uw 06-nummer en e-mailadres bij ons bekend zijn. 

Is het dringend?

Hebt u een dringende vraag, dan is het altijd het beste om te bellen! Zijn de vaatverpleegkundigen niet bereikbaar dan kunt u bellen naar de polikliniek Interne geneeskunde, telefoonnummer (0592) 32 51 55. De poli is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur.

 

 inter03 - februari 2022