Mw. I. Bakker

IBCLC-lactatiekundige, verpleegkundige C0

Bakker, I.
Aandachtsgebied(en):

Sinds oktober 2010 ben ik een van de twee gecertificeerde lactatiekundigen van het WZA. Een lactatiekundige is een specialist in de borstvoeding en alles wat daar mee te maken heeft. Dus niet alleen het drinken van de baby maar ook de borsten van de moeder, het lichaam van de moeder en baby, ziektes, afwijkingen en medicijnen. Kortom, alles wat van invloed kan zijn op het voeden van de baby hoort tot het kennisgebied van een lactatiekundige. Ik doe dit werk omdat de zorg voor moeder en kind altijd al mijn passie is geweest en ik al vele jaren op de kraamafdeling werk als verpleegkundige. De opleiding tot lactatiekundige paste heel mooi bij mijn interesse. Ook de zelfstandigheid van de functie spreekt mij aan.

Ligt u op de kraamafdeling of verblijft uw kindje op de kinderafdeling en geeft u borstvoeding, dan hebt u goede kans dat u mij of mijn collega ontmoet. Mijn taak is om moeders te begeleiden in het behalen van hun borstvoedingsdoel, wat dat einddoel ook mag zijn. Met al uw vragen over borstvoeding kunt u dus bij mij terecht.

Het is heel fijn om moeders nog een tijdje na ontslag uit het ziekenhuis te begeleiden totdat ze zelf aangeven dat hun doel bereikt is en ze voldoende begeleiding hebben gehad om door te gaan op de ingeslagen weg. De mooiste beloning is als ik na maanden een mailtje krijg zoals deze: “Dankzij jullie begeleiding geef ik mijn tweeling nog steeds en met volle vreugde de borst.”

 

Afdeling(en):

Bakker, I.