A.E. Bollen

Neuroloog

Bollen, A.E.
Aandachtsgebied(en): Aandachtsgebieden: algemene en acute neurologie, multiple sclerose, dementie, hoofdpijn.

Ik wilde arts worden omdat het een zinvol en interessant beroep is. Dat geldt helemaal voor de neurologie: een puzzelvak, waarbij pas na het stellen van de juiste diagnose een behandeling kan worden gestart. Daarvoor is een goed contact met de patiënt van groot belang, we moeten immers precies weten wat de klachten zijn. Dat contact tot stand te brengen is voor mij een van de leukste kanten van het werk. En omdat neurologische aandoeningen vaak veel gevolgen hebben voor patiënten, is ook het goed begeleiden van patiënten voor mij een belangrijke uitdaging.

Toen ik in 2000 klaar was met mijn opleiding in het UMCG, kon ik hier direct beginnen. Ik heb er nooit spijt van gehad. Met name de kleinschaligheid van het ziekenhuis, de samenwerking met de huisartsen en de sfeer van onze afdeling neurologie maken dat ik hier met veel plezier werk.

 Als vakgroep neurologie hebben we deskundigheid op het gebied van de algemene neurologie in de volle breedte. Daarnaast hebben we gespecialiseerde poli’s, zoals de herniapoli, hoofdpijnpoli, Parkinsonpoli, geheugenpoli en een spreekuur voor botulinetoxine-injecties. We streven ernaar persoonlijke zorg te bieden, met zorg op maat voor iedere patiënt.

Afdeling(en):

Bollen, A.E.