J. Groote

Chirurg

Groote, J.
Aandachtsgebied(en): Medische aandachtsgebieden: longchirurgie, traumatologie en mammachirurgie

Wat me aanspreekt in de chirurgie is dat het een uitdagend vak is met snelle en zichtbare resultaten en vaak zeer dankbare patiënten. Ik ben een toegewijd chirurg met een luisterend oor. Ik houd ervan om een echte arts-patiëntband tot stand te brengen en gezamenlijk met de patiënt tot een zo goed mogelijk behandeltraject te komen. Gezamenlijke besluitvorming (shared decision making) speelt daarbij een belangrijke rol. Dit is alleen mogelijk als ik een patiënt enigszins leer kennen; in Assen kan dat. In het WZA hebben namelijk de goede gewoonte dat de behandelend chirurg in principe ook de controle uitvoert en dus van a tot z bij de patiënt betrokken is. Deze continuïteit van zorg is in grotere ziekenhuizen veelal niet te vinden.

Ik werk graag in het WZA omdat het een organisatie is waar artsen en medewerkers elkaar nog kennen, collega’s goed aanspreekbaar zijn en waar de lijnen kort zijn. Hierdoor is er snel en goed iets te regelen voor patiënten die een vlotte diagnostiek of behandeling nodig hebben.

Mijn aandachtsgebieden zijn de traumachirurgie (fractuurchirurgie en conservatieve behandeling na ongevallen) en de oncologische chirurgie en met name de borstkanker- en melanoombehandeling. Daarnaast ben ik gecertificeerd longchirurg. Deze operaties worden niet meer in het WZA uitgevoerd, maar worden samen gedaan met een partnerziekenhuis in de regio.

 

BIG-registratie
Het BIG-nummer van J. Groote is: 59021250301

BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De Wet BIG is ervoor om patiënten te beschermen tegen ondeskundig handelen. Bevoegde zorgverleners die vallen onder de Wet BIG, staan met hun BIG-nummer geregistreerd in het BIG-register.

Afdeling(en):

Groote, J.