dr. S. Persoon

Neuroloog

Persoon, S.
Aandachtsgebied(en): Aandachtsgebieden: algemene en acute neurologie, cerebrovasculaire ziekten, epilepsie, klinische neurofysiologie.

Tijdens mijn studie bewegingswetenschappen heb ik veel geleerd over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en functioneert in gezonde situaties. Maar wat is er aan de hand als iemand niet meer goed kan lopen? Of een arm niet meer goed kan gebruiken? Of pijn heeft? Dat is waar de geneeskunde, en neurologie in het bijzonder, over gaat. Neurologie zit in het hele menselijk lichaam. Mensen komen met een klacht, die vaak gepaard gaat met beperkingen in hun dagelijks functioneren, en het is voor mij een uitdaging om erachter te komen wat de oorzaak is en hen hierbij te helpen.

Ik ben in het Universitair Medisch Centrum Utrecht opgeleid tot neuroloog, en gepromoveerd op het gebied van cerebrovasculaire ziekten (hersenaandoeningen die ontstaan in de bloedvaten). Maar patiëntenzorg geeft mij meer voldoening dan bezig zijn met wetenschappelijk onderzoek. Sinds 2016 werk ik dan ook met veel plezier in het WZA.

Als vakgroep neurologie hebben we deskundigheid op het gebied van de algemene neurologie in de volle breedte. Daarnaast hebben we gespecialiseerde poli’s, zoals de herniapoli, hoofdpijnpoli, Parkinsonpoli, geheugenpoli en een spreekuur voor botulinetoxine-injecties. We streven ernaar persoonlijke zorg te bieden, met zorg op maat voor iedere patiënt.

Afdeling(en):

Persoon, S.