R.J.H. Schaafsma

Uroloog

Schaafsma, R.J.H.
Aandachtsgebied(en): Medische belangstelling: algemene urologie met speciale belangstelling voor incontinentie, steenlijden en oncologie

Sinds 1999 ben ik als uroloog werkzaam in het WZA.

Na het behalen van mijn artsexamen in Groningen heb ik gekozen voor specialisatie in de urologie omdat dit specialisme heel divers is. Het heeft een grote variatie in problematiek (van nierstenen tot prostaatkanker), therapie (o.a. advies, medicatie of een operatie) en patiëntengroep (jong en oud, man en vrouw). Als uroloog ben ik van a tot z bij het zorgproces betrokken: ik stel de diagnose, doe de behandeling en de nazorg. Dat zorgt voor een hechte arts-patiëntrelatie, die prettig is voor de patiënt én voor mij.

Hoewel ik de urologie in de volle breedte uitoefen is er een aantal deelgebieden waar ik een specifieke interesse en deskundigheid in heb, namelijk de behandeling van blaascarcinoom, nierstenen en urine-incontinentie.

Als u zich in het WZA laat behandelen hebt u het voordeel van een persoonlijke benadering in combinatie met prima zorgkwaliteit. Deze kwaliteit komt mede tot stand door een intensieve samenwerking met specialisten binnen en buiten het ziekenhuis. In het WZA ben ik naast mijn medische activiteiten bestuurlijk actief als voorzitter van de Specialisten Coöperatie Assen. Ook doe ik in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Urologie kwaliteitsvisitaties van urologische vakgroepen in andere ziekenhuizen.

Afdeling(en):

Schaafsma, R.J.H.