E.C.A.H. Scheers

Gynaecoloog

Scheers, E.C.A.H.
Aandachtsgebied(en): Medische aandachtsgebieden: seksuologie, psychosomatiek, verloskunde, urogynaecologie, bekkenbodemchirurgie

Sinds 2010 werk ik als gynaecoloog in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Samen met mijn collega’s verlenen wij alle zorg in de gynaecologie en verloskunde. Mijn speciale deskundigheid is bekkenbodemproblematiek (verzakking, problemen met plassen of ontlasting en pijnklachten), vulvaklachten (klachten bij de schaamlippen en de vagina), seksualiteit en de (bijzondere) verloskunde.

Voordat ik gynaecoloog werd heb ik als tropenarts gewerkt. In die tijd heb ik gemerkt dat veel klachten en ziekten waarmee vrouwen in hun leven te maken krijgen, ook worden bepaald door hun levensomstandigheden en hun kansen op gezondheid.

Ik probeer in onze gesprekken en behandelingen altijd aandacht te geven aan uw persoonlijke omstandigheden en uw eigen mogelijkheden om gezond te blijven. Vrouwen die op mijn spreekuur zijn geweest, vertellen vaak dat ze mijn uitleg over klachten en ziekten erg duidelijk vinden. Ik vind het belangrijk om met mijn informatie aan te sluiten op wat u zelf weet of denkt en om te onderzoeken wat uw eigen oplossingen zijn. Natuurlijk kunt u ook bij mij terecht als er een operatie nodig is.

Op verschillende manieren probeer ik een bijdrage te leveren aan de organisatie van gezondheidszorg in het ziekenhuis, in onze regio én voor vrouwen ten zuiden van de evenaar die minder kansen hebben op gezondheid.

 

Afdeling(en):

Scheers, E.C.A.H.