J.J. van Sluis

Fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut

Sluis, J.J. van
Aandachtsgebied(en):

In het WZA werken we met een enthousiast team van fysiotherapeuten. We hebben veel fysiotherapeutische specialisaties in huis, zoals kinder- en bekkenfysiotherapie, manuele therapie en psychosomatische fysiotherapie. Als het nodig is, dragen we patiënten aan elkaar over. Zo kunnen we u een optimale behandeling geven, waarbij we ook veel aandacht hebben voor de mens achter de patiënt.

De fysiotherapeuten van het WZA behandelen u tijdens een opname, poliklinisch of in revalidatiedagbehandeling en werken nauw samen met vrijwel alle afdelingen en poliklinieken van het ziekenhuis. Op de afdeling is een goede onderlinge werksfeer met respect voor elkaars professionaliteit. Het is kortom een fijne plek om te werken.

Een speciaal aandachtsgebied van mij is bekkenfysiotherapie, met name bij klachten op het gebied van seksualiteit. Ik ben geregistreerd bekkenfysiotherapeut en heb een post-HBO-opleiding seksuologie gevolgd. Problemen met seksualiteit kunnen sterk samenhangen met het functioneren van de bekkenbodemspieren. Het begint ermee dat patiënten zich bewust worden van wat bekkenbodemspieren eigenlijk doen en wat er nodig is om prettig te kunnen vrijen. Om de bekkenbodemspieren goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk om te weten hoe je ze op de juiste manier kunt aanspannen en ontspannen. Ik leer patiënten hoe ze daarmee kunnen oefenen. Als iemand zijn bekkenbodemspieren verkeerd gebruikt, kan dit ook problemen geven bij het plassen of poepen. Daar gaan we dan ook mee aan de slag. Ook zonder seksuele problemen kunnen patiënten bij mij komen als er door de bekkenbodemspieren bijvoorbeeld incontinentieklachten zijn. Ik vind mijn werk als bekkenfysiotherapeut een heel dankbaar onderdeel van mijn werk als fysiotherapeut. Met de patiënt ben ik bezig in een heel intiem gebied. Het is een uitdaging om samen zo ver te komen dat problemen verdwijnen of beter hanteerbaar worden.

 

BIG-registratie
Het BIG-nummer van J.J. van Sluis is: 09035032804

BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De Wet BIG is ervoor om patiënten te beschermen tegen ondeskundig handelen. Bevoegde zorgverleners die vallen onder de Wet BIG, staan met hun BIG-nummer geregistreerd in het BIG-register.

Afdeling(en):

Sluis, J.J. van