J. Spanjer

Longverpleegkundige

Spanjer, J.
Aandachtsgebied(en):

Als kind wist ik al dat ik graag andere mensen wilde helpen. In 1977 begon ik dan ook aan de opleiding verpleegkundige in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Daar ben ik nog steeds blij om.

Doordat ik in de loop der jaren op verschillende afdelingen heb gewerkt, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. In 2004 heb ik de vasculaire preventiepoli opgezet in het ziekenhuis. Het werken in een poliklinische setting beviel me direct heel goed. Op deze manier kan ik samen met de patient op zoek gaan naar de voor hem beste manier om met zijn ziekte om te gaan. Het gaat ook wel eens minder goed met de patiënt, ook dan is het fijn contact te hebben en er te kunnen zijn voor iemand.

Nu werk ik op de polikliniek Longgeneeskunde als longverpleegkundige. Op deze plek mag ik mensen begeleiden met astma en of COPD. Het begeleiden met het stoppen met roken is ook een onderdeel van mijn werk.

Voor mij is het WZA een fijne plek om te werken. Mijn streven is dat de patiënt hier, ondanks zijn ziekte en liever niet dan wel, toch graag mag komen.

Afdeling(en):

Spanjer, J.