J.N. Wessel

Neuroloog

Wessel, J.N.
Aandachtsgebied(en): Aandachtsgebieden: algemene en acute neurologie, Parkinson, cerebrovasculaire aandoeningen, klinische neurofysiologie.

Als ik het overnieuw mocht doen zou ik weer neuroloog worden. Neurologen zijn de ‘internist’ van het centrale en perifere zenuwstelsel, het meest interessante deel van de mens. Met goede vragen aan de patiënt, een hamertje, lampje en watje zijn de meeste aandoeningen op te sporen. Met de huidige beeldvorming kunnen we onze diagnoses nu ook goed zichtbaar maken. De behandelmogelijkheden van veel aandoeningen zijn de laatste jaren enorm toegenomen, en ik heb te maken met heel jonge en oudere mensen, chronische en acute aandoeningen. Kortom: heel boeiend, afwisselend en dankbaar werk.

Na mijn opleiding in het Dijkzigt ziekenhuis (tegenwoordig EMC) te Rotterdam heb ik nog een jaar als intensivist in het VU ziekenhuis gewerkt. Ik miste daar de ‘gewone’ neurologie. In Assen trof ik fijne collega's die dezelfde opvattingen hadden over de praktijkuitoefening en een ziekenhuis waar iedereen begrijpt dat het om de patiënten draait. De werksfeer is hier nog steeds zo goed dat ik de afgelopen 25 jaar moeiteloos verzoeken kon weerstaan om elders te komen werken. Dat geldt overigens voor heel veel WZA’ers!

Als vakgroep neurologie hebben we deskundigheid op het gebied van de algemene neurologie in de volle breedte. Daarnaast hebben we gespecialiseerde poli’s, zoals de herniapoli, hoofdpijnpoli, Parkinsonpoli, geheugenpoli en een spreekuur voor botulinetoxine-injecties.

We streven ernaar persoonlijke zorg te bieden, met zorg op maat voor iedere patiënt.

Afdeling(en):

Wessel, J.N.