Mw. A.W.C. Wester

Gynaecoloog

Wester, A.W.C.
Aandachtsgebied(en): Medische belangstelling: Oncologie (kanker op gynaecologisch gebied), Vulvaproblematiek (schaamlippen), Seksuele problematiek, Kindergynaecologie, Psychosomatische gynaecologie

Sinds ruim twintig jaar ben ik met veel plezier werkzaam in het WZA. Als ik opnieuw een vak zou moeten kiezen, werd dat nog steeds de Gynaecologie en Verloskunde. Mensen vragen wel eens of het niet gaat om slechts een klein deel van het lichaam maar dat vind ik niet; mijn vak gaat over alle ‘grote’ dingen in het leven. Denk hierbij aan het uitblijven van een zeer gewenste zwangerschap, het begeleiden van zwangeren met onderliggende aandoeningen (diabetes, hoge bloeddruk, dreigende vroeggeboorte of een baby met problemen), het bieden van hulp bij de bevalling maar ook het al dan niet operatief verhelpen van een hinderlijke verzakking (wegens urineverlies of verzakkingsgevoel) of menstruatieklachten.

Helaas kan elk deel van het lichaam kwaadaardig worden en dus ook de vrouwelijke geslachtsorganen; dit is mijn specialisatie. Ook zie ik veel vrouwen met huidproblemen van de schaamlippen (jeuk, pijn, wondjes, infecties) en vrouwen met seksuologische klachten (pijn bij het vrijen, geen zin in vrijen). Een van mijn andere aandachtsgebieden richt zich op meisjes of adolescenten met gynaecologische klachten.

Het WZA is een ziekenhuis waarbij alle werknemers erop uit zijn de patiënten zo goed mogelijk te helpen met persoonlijke aandacht en kwalitatief zeer goede zorg. Omdat we kleinschalig zijn, kennen we elkaar goed en dat werkt prima, zeker als iets met voorrang geregeld moet worden. Voor een bekend iemand loop je nu eenmaal een stapje harder! U bent van harte welkom bij mij!

 

Afdeling(en):

Wester, A.W.C.