Lammy
Moeder van Bart
Bart
Patiënt
Suzanne Broekhuizen
Kinderarts
 

Ouders

babycam

Als uw kind naar het ziekenhuis moet, is dat niet alleen spannend voor uw kind maar ook voor u als ouder. Daarom is het belangrijk dat u weet wat uw kind straks te wachten staat.

Kinder- en jeugdboeken

Voor kinderen (en jongeren!) is het fijn om te kunnen lezen over dingen die zij zelf (gaan) meemaken. Daarom heeft het WZA een groot aantal boeken op een rij gezet over ziek-zijn, ziekenhuisbezoek, het verwerken van ziekte en verlies, en het menselijk lichaam. Klik hier om naar de boekenlijst te gaan.

Smiley

De kinder- en jeugdafdeling van het WZA heeft een smiley ontvangen van de SmileyVereniging Kind en Ziekenhuis vanwege de uitstekende kindgerichte voorzieningen. Wilt u weten wat de criteria zijn om een Smiley te ontvangen? Klik hier.

Kinder- en jeugdafdeling C1

Afdeling C1 is de kinder- en jeugdafdeling van het WZA. Hier worden kinderen en jongeren opgenomen van nul tot achttien jaar. Klik hier om meer te lezen.

Kindergeneeskunde

Wilt u meer weten over het specialisme kindergeneeskunde? Klik hier. U vindt hier informatie over diverse ziektebeelden en behandelingen bij kinderen, u kunt allerlei brochures downloaden en u ziet pasfoto's van de in het WZA werkzame kinderartsen.

Baby Watch

De couveuseafdeling is voorzien van een camerasysteem (de WZA Baby Watch) waarmee ouders en/of familieleden hun baby thuis via een beveiligde internetverbinding kunnen zien. Via deze pagina kunt u inloggen op de WZA Baby Watch als u een gebruikersnaam en uniek wachtwoord hebt gekregen van de kinderafdeling. Bekijk ook de tv-reportage die RTV Drenthe over de Baby Watch van het WZA maakte!