Coschappen in het WZA

Tijdens de masteropleiding van de studie Geneeskunde is het mogelijk een deel van je opleiding in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen te doen. In ons ziekenhuis lopen jaarlijks 40 geneeskundestudenten hun junior coschappen (M1). Plaatsing voor M1-coschappen verloopt via het Onderwijsinstituut van het UMCG.

Tijdens de M1 coschappen wissel je zesweekse trainingsperioden in het Klinisch Trainingscentrum in het UMCG af met zesweekse stages in het WZA. Het is mogelijk om je M1-coschap op 16 afdelingen te lopen.

Elke woensdag hebben de coassistenten daarnaast een scholingsdag: 's ochtends in het Martini, waarin ook de medische staf van het WZA participeert, en 's middags in het UMCG.

Onderwijsartsen

Voor het coassistentenonderwijs zijn in het WZA twee onderwijsartsen van het Martini Ziekenhuis gestationeerd. Het eerste jaar coschappen is een spannend jaar. De onderwijsartsen zijn er om dit voor de coassistenten zo leerzaam mogelijk te laten verlopen. Zij begeleiden en ondersteunen het co-onderwijs. Samen met de inzet van de verschillende afdelingen en de overige leden van het onderwijsteam, is er hierdoor binnen ons ziekenhuis sprake van een uitstekend leerklimaat voor het eerste jaar van de masteropleiding Geneeskunde.

Samenwerking

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het Martini Ziekenhuis Groningen gelden als één affiliatieziekenhuis op twee locaties. De samenwerking tussen de beide ziekenhuizen is daardoor hecht.