Registratie RIVM en stempel gele boekje

In sommige gevallen blijkt de registratie van de coronavaccinatie bij het RIVM niet goed te zijn gegaan.
Mocht dat bij u het geval zijn, dan kunt u via vaccinatie.wza.nl/fix uw gegevens aanpassen, zodat de registratie alsnog goed verwerkt wordt door het RIVM. 

Vaccinatiestempel in het gele vaccinatieboekje
 
Wie zich in het WZA heeft laten vaccineren tegen het coronavirus, kan op aanvraag een aantekening (stempel met paraaf) krijgen in het gele vaccinatieboekje.  
U kunt een stempel ophalen bij de receptie van het WZA, daar is 24/7 iemand aanwezig. U krijgt die op vertoon van het registratiebewijs van de vaccinatie. Daarnaast moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien.
De gele vaccinatieboekjes zijn niet bij ons te koop. 
 
Let op: géén officieel coronavaccinatiebewijs
Het gele boekje heeft dezelfde status als de registratiekaart die u bij het vaccineren krijgt. Het heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht en het is niet noodzakelijk om een boekje aan te schaffen.
 
Sinds 23 juni is in Nederland het digitale vaccinatiebewijs (DCC) beschikbaar waarmee reizen naar het buitenland mogelijk moet zijn. Dit is een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) dat op Europees niveau wordt ontwikkeld.