Naar hoofdinhoud Naar footer

Diana van Dijken

Wat doe je als flexpooler?

“In principe doe ik als flexpooler hetzelfde als andere verpleegkundigen. Alleen zit ik niet in een vast team op een afdeling, maar word ik ingezet waar het nodig is. Ik kan dus in één week op verschillende verpleegafdelingen werken. Ook het aantal uren kan per week verschillen. In principe krijg ik 28 dagen van tevoren mijn rooster: dan is een deel van mijn contracturen ingevuld. Het andere deel wordt in de loop van de maand ingevuld. Ik kan zelf mijn voorkeuren aangeven. Als flexpooler moet je wel open staan voor nieuwe dingen en moet je tegen snelle veranderingen kunnen. Het kan zijn dat je op A2 staat en dat je ineens naar A1 moet. Wie leergierig en nieuwsgierig is, initiatief durft te nemen en sociaal vaardig is, voelt zich vast thuis in een flexpool.”

Wat vind je mooi aan dit werk?

“Het contact met patiënten. Ik leer met heel verschillende mensen om te gaan en ik moet echt wel stevig in mijn schoenen staan. Ik word nu heel breed ingewerkt en heb al veel kennis opgedaan op het gebied van interne geneeskunde, orthopedie, urologie en kno. De afwisseling vind ik ook heel erg fijn. Momenteel zit ik de werkgroep Kwetsbare ouderen, heel interessant.”

Waarom heb jij voor de flexpool gekozen?

“Er zijn verschillende redenen waarom iemand wil flexen. Sommigen vinden de variatie leuk, anderen willen doorstromen naar bijvoorbeeld een vaste baan en weer anderen willen zoveel mogelijk ervaring opdoen in verschillende specialismen. Ik vind het heel erg leuk om veel ervaring op te doen. Na mijn stage in het WZA kon ik in de flexpool komen, dus dat kwam perfect uit. Zelf heb ik nog geen nadelen ontdekt!”

Wat vind je mooi aan werken bij het WZA?

“Het is kleinschalig, vertrouwd én gezellig met mijn collega’s. De werksfeer is goed. De flexpool is ook een kweekvijver, ik kan intern solliciteren en heb dan voorrang op vacatures en opleidingsplaatsen. Als flexpooler word ik nooit aan mijn lot overgelaten of in het diepe gegooid. Ik heb twee begeleiders waar ik op terug kan vallen tijdens de inwerk periode. Ondanks dat ik een flexpooler ben, ben ik toch onderdeel van het geheel en dat is heel fijn.”

Welke gebeurtenis is je bijgebleven?

“Er zijn eigenlijk heel veel gebeurtenissen die je meemaakt omdat je veel contact hebt met patiënten op verschillende afdelingen. Maar ik krijg altijd een goed gevoel als er bijvoorbeeld kwetsbare ouderen binnen komen en die dan aansterken op de afdeling en dan weer aangesterkt en ‘fit’ het ziekenhuis verlaten. Daarnaast is het leuk als patiënten dankbaar zijn voor de zorg die je levert.”