De Asser Courant portretteert regelmatig mensen in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Deze keer: Evelien Krabbendam, vakantiemedewerker winkel en restaurant.

Wat doe je in het WZA?

“Ik werk in de winkel, de koffiehoek en het restaurant van het ziekenhuis. Ik zorg ervoor dat onze bezoekers een lekkere kop koffie kunnen drinken. En ik maak bijvoorbeeld ook de verse broodjes die het personeel tijdens de lunch kan bestellen. Dit werk doe ik nu al drie jaar, maar alleen in de vakanties. Ik studeer namelijk nog aan de Hotelschool in Leeuwarden.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

“Ik heb de horeca altijd al leuk gevonden. Ik ben heel sociaal ingesteld en een makkelijke prater. Daarnaast vind ik het geweldig om het mensen naar de zin te maken. Daar krijg ik een goed gevoel van. Mensen komen natuurlijk niet voor niks naar het ziekenhuis. Dan vind ik het juist fijn om iets voor ze te kunnen betekenen. Als een bezoeker bijvoorbeeld niet in staat is om met een dienblad te lopen, dan brengen wij altijd de bestelling even naar de tafel toe. Dat is voor ons een kleine moeite, maar je merkt aan de gasten dat zij dat heel erg waarderen.”

Wat maakt jouw werk leuk?

“De variatie. De ene dag werk ik in de winkel en de koffiehoek en dan ben ik heel klantgericht aan het werk. De andere dag sta ik weer in het restaurant en ben ik veel meer met collega’s aan het werk om eten klaar te maken.

Het leuke is ook dat je sommige vaste bezoekers na een tijdje leert kennen. Soms verwacht je zelfs al dat ze langskomen en leg je alvast even hun bestelling klaar als ze eraan komen. Zo bouw je toch een band op met de klanten.”

Wat vind je leuk aan het WZA?

“Dat het ziekenhuis kleinschalig is. Toen ik hier net nieuw was, dacht ik nog wel: wat werken hier veel mensen. Tegenwoordig ken ik veel meer collega’s en zij kennen mij ook. Je maakt daardoor sneller een praatje met iemand. Sommige collega’s vragen bijvoorbeeld ook altijd even hoe het met mijn opleiding gaat. Wat dat betreft voelt het WZA voor mij als een warm bad.”

Hoe zie je jouw toekomst in het WZA voor je?

“Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. Ik studeer natuurlijk nog. Na de zomer ga ik stage lopen in een hotel in Groningen en dat is ook wel echt iets wat me heel leuk lijkt. Van de andere kant moet ik ook nog kijken hoe dat bevalt.

Er zijn ook wel overeenkomsten tussen het werk in een hotel en een ziekenhuis. In beide gevallen wil je goed voor de gasten zorgen, alleen is de reden van hun bezoek heel anders. Overigens heeft mijn leidinggevende in het WZA ook de Hotelschool gedaan. En ik vind het ook hartstikke leuk om hier te werken. Dus zeg nooit nooit.”