Naar hoofdinhoud Naar footer

Afscheid Paul van der Wijk

Dinsdag 27 september nam onze bestuursvoorzitter Paul van der Wijk afscheid van het WZA. Bij het afscheid van de collega’s sprak onder meer de voorzitter van de raad van toezicht uit hoe jammer hij Pauls besluit vindt.

“We zullen Paul zeer missen”, zei RvT-voorzitter Eduard Klasen tijdens de intieme afscheidsbijeenkomst. “Zijn visie, diepgaande kennis van de ziekenhuiszorg, pragmatische insteek en verbindende kracht hebben sterk bijgedragen aan de doorontwikkeling van ons ziekenhuis. We waren graag met Paul ook de komende fase ingegaan, maar we respecteren vanzelfsprekend zijn keuze.”

Veel bereikt

Onder de leiding van Paul van der Wijk is de afgelopen jaren veel bereikt. De business-case voor de bouw en de financiering ervan door de banken, de oplevering van het Ouder en Kind-centrum en de IC, het daadwerkelijk starten met de bouw van nieuwe OK’s en zicht op een doorwrocht langetermijnhuisvestingsplan. Het WZA loopt daarnaast voorop op het gebied van digitale zorg en de relaties met stakeholders in de regio zijn geïntensiveerd. Voor dat alles en meer danken wij Paul hartelijk.

Opvolger

Op dit moment is de opvolger van Paul van der Wijk nog niet bekend. Tot er een vervanger is aangesteld, neemt collegabestuurder Hans Mulder de taken van Paul waar.