Naar hoofdinhoud Naar footer

Bestuurslid WZA wint Vrouw in de Media Award 2019 Drenthe

Suzanne Kruizinga, lid van de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, heeft de Vrouw in de Media Award Drenthe 2019 gewonnen. Vanmorgen nam zij de prijs in ontvangst tijdens een uitzending op RTV Drenthe ‘Ik hoop vrouwen te inspireren meer de media in te gaan met hun eigen, eerlijke en unieke verhaal.’

Kruizinga heeft zich in 2019 volgens 28 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Mariska van Gennep, auteur/spreekster over mantelzorg bij ALS, eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Wethouder Harmke Vlieg ontving 14 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Motivatie stemmers

Stemmers motiveerden hun stem met ‘Ze brengt de problematiek in de zorg op een goede wijze aan de orde, zodat er een discussie kan ontstaan’ en ‘Zij weet het WZA op de kaart te zetten’ en ‘Ze heeft een voorbeeldfunctie voor bestuurlijk Nederland in de wijze van aanpakken van maatschappelijke ontwikkelingen’.

Rolmodel

Kruizinga had de prijs niet verwacht, wel ‘ontzettend gehoopt’. “Ineens ben ik een rolmodel, daar heb ik helemaal niet bij stilgestaan. Het is een hele eer om andere vrouwen te mogen inspireren om de media in te gaan.” Ze heeft twee mediatrainingen gedaan, maar haar gouden tip is: “Durf je eigen, eerlijke verhaal te verhaal. Niet het verhaal dat iedereen al vertelt. Durf daar kwetsbaar in te zijn.”

Aandacht

Winnares Suzanne Kruizinga heeft in de drie jaar dat zij nu bij het WZA bestuurslid is, veel media-aandacht weten te krijgen. Zo kwam begin dit jaar de start van de verslavingspoli landelijke in het nieuws, stond er afgelopen najaar een groot artikel over kwetsbare ouderen in de Volkskrant, en al eerder een artikel over de spoedeisende hulp. Verder sprak ze zich uit over de beschikbaarheid van medisch-specialistische zorg in Nederland via intensieve samenwerking tussen ziekenhuizen in Zorgvisie.

Regionale Vrouw in de Media Award

De regionale award is onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Dat is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. 90.000 mensen brachten hun stem uit via de site.
Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hun vaker dat podium te bieden.