Naar hoofdinhoud Naar footer

Digitaal contact tussen huisartsen en specialisten WZA

Huisartsen kunnen vanaf nu sneller en makkelijk een specialist in het ziekenhuis raadplegen. Dat kan onnodig doorsturen van een patiënt naar een medische specialist voorkomen.

Met het digitale ‘meekijkconsult’ stelt de huisarts een vraag aan een medisch specialist van het WZA over een patiënt. De medisch specialist adviseert terwijl de  huisarts hoofdbehandelaar blijft. Het meekijkconsult kan verwijzingen naar het ziekenhuis voorkomen. Gezien de maatregelen rondom het coronavirus is dat een groot voordeel. Als blijkt dat de patiënt toch een verwijzing naar het ziekenhuis nodig heeft, dan zal dat efficiënter en gerichter zijn. Zo kan aanvullende informatie digitaal veilig gedeeld worden, waardoor beide artsen een goed beeld van de patiënt hebben. Voor zowel de huisarts, de specialist en de patiënt scheelt het tijd.

Samenwerking
Het WZA doet er alles aan om de voortgang van de zorg voor zijn patiënten te garanderen. De digitale consultatie voor huisartsen is daarbij een belangrijk middel. Ook de samenwerking met de Huisartsenzorg Drenthe (HZD) speelt hier een grote rol in. De HZD is de organisatie van de Drentse huisartsen.