Naar hoofdinhoud Naar footer

Feestelijke opening buitenpoli WZA

Met een knal en veel confetti heeft het WZA donderdag 19 mei feestelijk zijn nieuwe buitenpoli geopend. Deze is gevestigd in het geheel verbouwde Gezondheidscentrum Noorderpark aan de Molenstraat 262 in Assen. Voor het WZA is de moderne en ruime locatie een mooie stap richting ‘de juiste zorg op de juiste plek’. De buitenpoli is al sinds november in gebruik. Door corona kon er niet eerder aandacht aan de verhuizing geschonken worden.

Drie WZA-poliklinieken hebben het geheel verbouwde Gezondheidscentrum Noorderpark betrokken: de Fertiliteitskliniek, de Bekkenbodemkliniek en de Seksuologiepoli. Deze waren voorheen gevestigd in het Medisch Centrum Wilhelmina aan de Borgstee. Die locatie is eind vorig jaar opgeheven.

Samenwerking ketenpartners

De Fertiliteitskliniek, de Bekkenbodemkliniek en de Seksuologiepoli van het WZA ontvangen gezamenlijk jaarlijks circa 5000 patiënten in de buitenpoli aan de Molenstraat 262. Door de aard van de hier gevestigde poliklinieken moeten patiënten vaak meermaals terugkomen. Een laagdrempelige locatie middenin de wijk wordt door veel patiënten als erg plezierig ervaren. De nieuwe locatie voldoet beter aan de wensen van het ziekenhuis omdat het centraler gelegen is en veel ruimte biedt.

“Een van de speerpunten van het WZA is het bieden van de juiste zorg op de juiste plek”, zegt bestuurslid Hans Mulder van het WZA. “Op deze nieuwe locatie kunnen we deze ambitie gaan uitbouwen. In Gezondheidscentrum Noorderpark zijn we omringd door belangrijke ketenpartners zoals huisartsen en fysiotherapeuten, wat de samenwerking zeer ten goede komt. In de toekomst willen we ook andere activiteiten op deze mooie locatie gaan ontwikkelen.”

'Snel op hun gemak'

Ook Peet Stienstra, voorzitter van de vakgroep Gynaecologie is tevreden met de nieuwe locatie: “Het Noorderpark is een prettige omgeving voor onze patiënten, waar ze zich snel op hun gemak kunnen voelen. Bovendien maakt de gemeenschappelijke huisvesting van diverse zorgaanbieders onder een dak het goed mogelijk om laagdrempelig contact met elkaar te hebben. Dit komt de kwaliteit van zorg ten goede.”

Confetti

Om de buitenpoli feestelijk in gebruik te nemen, was een klein aantal collega’s en relaties 19 mei uitgenodigd op de Molenstraat voor een rondleiding en een drankje. Bestuurslid Hans Mulder drukte op een grote rode knop, waarna met een knal confetti in het rond vloog. Daarmee is locatie Noorderpark van het WZA nu écht in gebruik.

De officiële opening van het gehele Gezondheidscentrum staat overigens gepland op 11 juni aanstaande.