Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuwe bestuurder Van Santen

De vacature in het bestuur van het WZA wordt per 1 januari 2023 ingevuld door Erwin van Santen. Van Santen, momenteel werkzaam in Tergooi MC, vormt dan samen met zittend bestuurder Hans Mulder de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Eduard Klasen, voorzitter van de raad van toezicht van het WZA, is blij met het voorspoedige verloop van de wervingsprocedure en het resultaat ervan. “In Erwin van Santen zien wij een kundige en zeer ervaren ziekenhuismanager, die de afgelopen jaren in meerdere ziekenhuizen zijn stempel heeft gedrukt op bedrijfsvoering en financiën. Daarnaast heeft hij als leidinggevende ruime ervaring met de thema’s waar we ook in het WZA voor staan: het anders vormgeven van de zorg, nieuw- en verbouw en collega's behouden voor de zorg, en dat alles in financieel spannende tijden.”

Voortbouwen

“Als ziekenhuisorganisatie heb je lef nodig”, zegt Van Santen (46). “Er is druk om meer patiënten te behandelen, terwijl de financiële middelen gelijk blijven of zelfs minder worden en er minder mensen zijn om het werk uit te voeren. Het WZA heeft laten zien dat het lef heeft. Het is al met een heel aantal goede initiatieven bezig om de zorg anders te organiseren: op afstand, dus niet meer binnen de muren van het ziekenhuis, maar ook in samenwerking met ketenpartners. Het is voor mij een uitgelezen kans om daar, onder meer vanuit mijn huidige ervaring binnen Tergooi MC, op voort te bouwen.”

Collegiaal

Vanaf januari wordt het WZA aangestuurd door een ‘collegiaal’ bestuur. Dat wil zeggen dat er geen formele voorzitter wordt benoemd: beide bestuurders zijn gelijkwaardig aan elkaar. Zittend bestuurder Hans Mulder ziet uit naar deze nieuwe rolverdeling en de samenwerking met Erwin van Santen. “Erwin en ik hebben een goede klik om gezamenlijk vorm te geven aan de inrichting van WZA in de komende jaren. Daarbij wil ik benadrukken dat we dit uiteraard niet met zijn tweeën doen maar samen met alle medewerkers en specialisten van het WZA.”

Erwin van Santen rondt de komende maanden zijn werkzaamheden in Tergooi MC af en begint 1 januari in het WZA.