Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuwe medewerkers app

Nieuwe collega’s kunnen voortaan al vóór hun eerste werkdag kennismaken met het WZA. Dat doen ze, heel modern, met een introductieprogramma op hun mobieltje. Welkom aan boord!

Door Covid is er – direct of indirect – best wat veranderd. Soms ten goede! Zoals het online introductieprogramma dat het WZA sinds enige tijd heeft. “Toen de coronacrisis uitbrak was het duidelijk dat we de normale kennismakingsdag niet langer konden uitvoeren”, vertelt Karolien de Lange, adviseur werving en selectie. “Vroeger kwamen iedere maand alle nieuwe collega’s fysiek bij elkaar voor een dag presentaties en rondleidingen. Om deze groep toch iets te bieden moesten we snel een alternatief verzinnen. Dat werd een online introductieprogramma.”

Tijdens een proefperiode van enkele maanden bleken de nieuwe collega’s heel tevreden over de app: ze gaven rapportcijfers tussen de 7 en de 9. Toen de proefperiode eind 2020 voorbij was, werd dan ook besloten om de app echt aan te schaffen. De afgelopen maanden is heel hard gewerkt om de app verder te vullen met steeds meer nuttige informatie.

Handig e​n leuk

Het doel van de app is om medewerkers goed voorbereid aan hun eerste werkdag te laten beginnen. Dat is handig én leuk! Met filmpjes, foto’s en korte teksten geeft de app de nieuwe collega veel praktische informatie, onder meer over medewerkerspas, dienstkleding en parkeren. Daarnaast vertelt de app bijvoorbeeld ook over onze kernwaarden en onze ontstaansgeschiedenis. Karolien: “Tot nu toe doorloopt maar liefst negentig procent van de nieuwe collega’s alle onderdelen. Ze haken dus niet halverwege af. Dat is best uitzonderlijk en een goed teken: ze vinden het kennelijk interessant genoeg.”

Het handige daarnaast is dat verschillende groepen een eigen ‘op maat’-programma kunnen doorlopen. Zo is er nu al een eigen introductieprogramma voor coassistenten, en is er een voor nieuwe leidinggevenden in de maak.

To​ekomst

Wat Karolien betreft is de app ook na Covid een blijvertje. “Al hopen we natuurlijk wel dat er straks weer mogelijkheden zijn om toch weer íéts te doen als introductiedag voor groepen nieuwe collega’s. Hoe, daar gaan we het nog over hebben. Maar als voorbereiding op de eerste werkdag is de app heel geschikt om te blijven gebruiken. Een mooi instrument voor een moderne werkgever!”