Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuwe verloskamers

Dinsdag 21 januari nam het Ouder en Kind-centrum van het WZA vier gloednieuwe verloskamers en zes eenpersoonskamers in gebruik. Binnen enkele uren na de inhuizing werd de eerste baby in een van de nieuwe verloskamers geboren: Maël.

De laatste snoeren moeten nog doorgetrokken worden, in de gang ontbreken nog enkele plafondplaten, maar de slingers en ballonnen spreken boekdelen: het eerste deel van het Ouder en Kind-centrum is geopend! Terwijl de direct betrokken collega’s genieten van een taartje, zijn twee van de vier verloskamers al meteen in gebruik. Welke baby zal als eerste worden geboren? Het werd Maël, een gezonde jongen van ruim negen pond die om 12.30 uur ter wereld kwam.

 

Ruimtelijk, gezellig en rustig

“Een boekjesbevalling”, noemt klinisch verloskundige Anita van het WZA de geboorte van Maël: snel en voorspoedig. Moeder Marleen: “Mijn eerste zoon is ook in het WZA geboren, maar dan in de oude setting. En ook toen was Anita mijn verloskundige, het was dus heel vertrouwd allemaal. De nieuwe verloskamer vind ik heel mooi: het is ruimtelijk, gezellig en rustig. En heerlijk dat er nu eenpersoonskraamkamers zijn.” Ook verloskundige Anita is blij met de nieuwe kamers: “Het is zo fijn werken hier! Er heerst een goede sfeer, heel rustgevend.” Ter ere van de nieuwe wereldburger én de nieuwe verloskamer, werd er getoast met een glas alcoholvrije champagne. Baby Maël kreeg een leuk koffertje en een WZA-beertje.

Voor de zomer helemaal klaar 

Afgelopen zomer is het WZA begonnen met de bouw van het nieuwe Ouder en Kind-centrum. De kraamafdeling C0 (begane grond) en de kinderafdeling C1 (eerste verdieping) worden samengevoegd en verbonden met een trap. Zo ontstaat één Ouder en Kind-centrum waar gezinsgerichte zorg wordt geleverd. In december en januari zijn de eerste delen van het Ouder en Kind-centrum opgeleverd: in totaal twaalf eenpersoonskamers en vier ruime verloskamers. Twee ervan hebben een bevallingsbad. Voor de zomer van 2020 is het gehele Ouder en Kind-centrum klaar voor de feestelijke opening.

 

Een van de nieuwe verloskamers met bad