Naar hoofdinhoud Naar footer

Openbaar Ministerie seponeert zaak tegen oud-medewerker WZA

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag bekendgemaakt dat het de zaak tegen een oud-medewerker van het WZA seponeert. Een schriftelijke reactie van Hans Mulder, Raad van Bestuur WZA.

Impact 

De aanhouding van een oud-medewerker van ons ziekenhuis in april 2023 heeft op heel veel mensen impact gehad en dat heeft het nog steeds. Het feit dat het Openbaar Ministerie nu heeft besloten het onderzoek te stoppen en de zaak te seponeren, leidt ertoe dat velen met onbeantwoorde vragen achterblijven. Dat geldt voor zowel nabestaanden die betrokken zijn in het politieonderzoek als voor medewerkers van het ziekenhuis. We kunnen echter niet anders dan dit proces accepteren. 

Waarheidsvinding 

Als ziekenhuis hebben wij er alles aan gedaan om onze bijdrage te leveren aan waarheidsvinding door politie en het Openbaar Ministerie. Het heeft niet geleid tot heldere conclusies. Er is geen bewijs gewonden dat de oud-medewerker zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare gedragingen. Als ziekenhuis hebben we er vertrouwen in dat het Openbaar Ministerie alles heeft gedaan om helderheid te krijgen. 

Arbeidsovereenkomst beëindigd 

De betrokken oud-medewerker wordt niet langer als verdachte gezien. Desalniettemin heeft het strafrechtelijk onderzoek de vertrouwensrelatie met de betrokken oud-medewerker verstoord. De arbeidsovereenkomst met deze verpleegkundige is inmiddels beëindigd.