Naar hoofdinhoud Naar footer

Vertrek Suzanne Kruizinga als lid raad van bestuur

Suzanne Kruizinga heeft haar functie als lid van de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) beëindigd.

Kruizinga: “Het is een goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Net als voor veel andere zorg-collega’s is de afgelopen Covid-periode voor mij een moment van bezinning geweest. De transformatie van het zorglandschap heeft altijd mijn warme belangstelling gehad. Ik ga nu op zoek naar een positie waarin ik met name kan werken aan deze transformatie. Ik geloof er namelijk sterk in dat er meer gedacht moet worden vanuit de bevolking. Dat er meer gewerkt moet worden aan gezondheid en preventie. En dat we moeten kijken hoe de inzet van E-health hieraan kan bijdragen.”

Digitale zorg

Het WZA heeft de afgelopen jaren met Kruizinga mooie stappen gezet in de versteviging van de acute zorg in het WZA. Daarnaast heeft het WZA onder leiding van Kruizinga landelijk een uitstekende positie behaald op het vlak van de opschaling van de digitale zorg, E-health en telemonitoring. Daarnaast heeft ze met de oprichting en het voorzitterschap van Samen Zorg Assen de eerste stappen gezet richting het nieuwe zorglandschap, waarin het WZA zich meer als netwerkziekenhuis kan ontwikkelen.

Eduard Klasen, voorzitter raad van toezicht: “De raad van toezicht bedankt Suzanne voor al haar inzet de afgelopen jaren en de mooie resultaten die zij voor het WZA heeft bereikt. Ik wens haar veel succes bij deze nieuwe uitdaging en vertrouw er op dat Suzanne een functie vindt die past bij haar visie en ambitie.”