Naar hoofdinhoud Naar footer

Virtuele tour Ouder en Kind-centrum

ASSEN - Via een virtuele tour zijn de gloednieuwe verloskamers en kraamkamers in het Ouder en Kind-centrum van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen nu thuis vanaf de bank te bezoeken. Het Ouder en Kind-centrum is de eerste afdeling van het WZA met een virtuele tour.

Vanwege de coronamaatregelen zijn gewone rondleidingen even niet mogelijk. Door de virtuele tour te doen kunnen bijvoorbeeld zwangere vrouwen toch vast een kijkje nemen waar ze kunnen bevallen. Zo zijn ook de interactieve vloer, de digitale speurtocht en het Dagcentrum zijn te zien.

Bij elkaar blijven
Het Ouder en Kind-centrum is 2 november 2020 officieel geopend. Ouders en hun kinderen kunnen zo veel mogelijk bij elkaar blijven als er iemand ziek is of onderzoeken moet ondergaan. Dit geldt ook voor een net bevallen moeder en haar pasgeboren kindje, zelfs als de één specialistische kraamzorg nodig heeft en de ander specialistische kinderverpleegkundige zorg.

Van bevalbad tot bedbank
Het WZA is blij dat ouders en toekomstige ouders nu de mogelijkheid hebben om te zien waar hun kind opgenomen of geboren gaat worden. De collega’s van het Ouder en Kind-centrum hebben meegedacht over de inhoud van de rondleiding en een paar zijn in de tour te zien. Zo laat specialistisch verpleegkundige Carina Warkor op een kraamkamer zien hoe de co-sleeper werkt en maakt ze alvast de bedbank op voor een logerende partner. Verloskundige Charelle Burghgraef laat de verloskamers zien en vertelt over het bevalbad. Niet alleen de afdeling is te zien in de virtuele tour, ook de weg er naartoe door het ziekenhuis.

Doe de virtuele tour
De virtuele tour is te volgen door op de navigatie-icoontjes in de afbeeldingen te klikken. Ook kan een gedeelte van de tour bezocht worden, zoals de verloskamer, kraamkamer of speelkamer. Op sommige plekken is een video te bekijken of extra informatie te lezen door op icoontjes in de afbeelding te klikken.

Doe de virtuele tour op https://www.wza.nl/virtueletour/index.html

Virtuele tour verloskamer