Naar hoofdinhoud Naar footer

WZA doneert plastictoeslag aan Plastic Soup Foundation

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) gaat de plastictoeslag die het verplicht in rekening brengt voor wegwerpartikelen, doneren aan de Plastic Soup Foundation. Deze organisatie zet zich in voor het voorkomen en opruimen van plasticvervuiling in de oceanen. 

Sinds 1 juli zijn winkels, restaurants en andere verkopers van verpakkingen voor eenmalig gebruik verplicht een plastictoeslag te berekenen. Deze toeslag is bedoeld om het gebruik van plastic wegwerpartikelen, zoals saladeverpakkingen, koffiebekers en bestek, te ontmoedigen en te verminderen.  

Eigen kas

Wat minder bekend is, is dat die toeslag niet verplicht afgedragen hoeft te worden aan de overheid. Yark Huneman, hoofd Eten en Drinken van het WZA, vindt het geen goed idee de plastictoeslag in de eigen kas te houden. “We vinden het beter en eerlijker als het geld terechtkomt bij een organisatie die daadwerkelijk iets doet aan vervuiling door plastic. Door de bedragen te doneren aan de Plastic Soup Foundation wil het WZA bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke wereld.” 

Donatie 

De plastictoeslag bedraagt 10 cent en wordt apart vermeld op de rekening van de patiënt of bezoeker. Het bedrag zal volledig worden gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation, die het zal gebruiken voor projecten die gericht zijn op het voorkomen en opruimen van plasticvervuiling in de oceanen.
Het WZA zal patiënten, medewerkers en bezoekers via de beeldschermen regelmatig op de hoogte van de donaties.
 

Voorbeeld 

Het WZA vindt het belangrijk om niet alleen de plastictoeslag in te voeren, maar ook om te laten zien waar het geld naartoe gaat. Het WZA hoopt dat andere ziekenhuizen en zorginstellingen dit voorbeeld zullen volgen en ook de plastictoeslag zullen invoeren en doneren aan een milieudoelen. 

 

Meer weten over de Plastic Soup Foundation?

No Plastic In Our Water Or Our Bodies - Plastic Soup Foundation