Naar hoofdinhoud Naar footer

WZA en TT Circuit slaan handen ineen

De afdeling spoedeisende hulp van het WZA zal de TT voortaan het hele jaar door ondersteunen bij het invullen van medische diensten op het circuit. Voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit toonde zich verheugd over de inzet van het WZA en noemde de samenwerking van cruciaal belang voor het functioneren van de TT-organisatie op hoog niveau. “Het circuit zal altijd borg staan voor een goed medisch vangnet tijdens onze activiteiten. Daarin is de samenwerking met het WZA onontbeerlijk. We zijn blij met de afspraken die we vandaag bezegelen.”

Cruciale rol

Hans Mulder, raad van bestuur van het WZA, benadrukte het belang van de samenwerking voor de regio. Hij gaf aan: "Het WZA vindt het belangrijk om op allerlei manieren onze plek in de regio te versterken; dat doen we onder meer samen met huisartsen, VVT-instellingen en scholen. Dat we onze expertise nu ook met het TT Circuit te delen, is een bevestiging van de cruciale rol van ons ziekenhuis en daarmee ook van onze SEH in Assen en omstreken.”

Krachten bundelen

Burgemeester Marco Out van Assen was ook aanwezig bij de ondertekening en roemde de samenwerking. "Het is fantastisch om te zien dat twee belangrijke organisaties in onze stad hun krachten bundelen om de gezondheid van onze inwoners te verbeteren. Dat is belangrijk, niet alleen voor het ziekenhuis en het TT Circuit, maar ook voor Assen en Drenthe in zijn geheel. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking tot meer innovaties en betere zorg voor de patiënten gaat leiden."

Arjan Bos en Hans Mulder ondertekenden de intentieverklaring in bijzijn van Asser burgemeester Marco Out.