De komende jaren staat het WZA voor de uitdaging om het gebouw ingrijpend te renoveren en te verbeteren. 

Het Ouder en Kind-centrum, een nieuwe afdeling Intensive Care/Hartbewaking en het spoedplein zijn al klaar.
Verder maken we een nieuw operatiecentrum en vernieuwen we het chirurgisch dagcentrum. Tot slot richten we de verpleegpleinen opnieuw in tot gezellige verblijfsruimten waar patiënten en hun bezoek in ontspannen sfeer iets kunnen eten of drinken. 

Alles bij elkaar gaan deze verbouwingen tot ongeveer 2025 duren. Maar ook daarna blijft het WZA ontwikkelen en verbouwen om bij de tijd te blijven. 

Bouw nieuw operatiecentrum

Op dit moment zijn we druk bezig met de bouw van ons prachtige nieuwe operatiecentrum. Bent u nieuwsgierig hoe het worden gaat? Bekijk deze virtuele rondleiding (kijktijd 5:11 minuten):

still filmpje bouw

Ouder en Kind-centrum opgeleverd

Het Ouder en Kind-centrum is 2 november 2020 officieel geopend. Ouders en hun kinderen kunnen zo veel mogelijk bij elkaar blijven als er iemand ziek is of onderzoeken moet ondergaan. Bekijk de virtuele tour hier:

Filmpje Ouder en Kind-centrum

Wilhelmina Ziekenhuis, 1950

Een ziekenhuis is nooit af. Voor het leveren van goede patiëntenzorg is immers goede huisvesting nodig. Al sinds de oprichting in 1907 van het (toen nog) ‘Wilhelmina-ziekenhuis’ is er dan ook continu verbouwd. Nieuwe afdelingen, nieuwe vleugels, tijdelijke en minder tijdelijke bijgebouwen, verbeteringen binnen de bestaande muren – het WZA heeft altijd gebouwd.

(Op deze foto ziet u het ziekenhuis rond 1950, toen nog gevestigd in de Oosterhoutstraat.)