Naar hoofdinhoud Naar footer

Samenwerkingspartners

Het WZA heeft de ambitie om dé verbinder in de regionale zorgketen te zijn. Dit betekent onder andere het intensiveren en uitbreiden van samenwerking met de zorgpartners in de regio. Onderstaand lichten we enkele initiatieven toe: dit lijstje is echter lang niet volledig!

De eerste focus ligt op de huisartsen die werkzaam zijn in de regio Noord- en Midden-Drenthe. We onderhouden goede contacten met elkaar, onder meer door het jaarlijkse compagnonsdiner dat het WZA organiseert voor huis- en verpleeghuisartsen. Eens in de twee jaar zijn er daarnaast de compagnonsdagen, die in het teken staan van kennisuitwisseling. Ons gezamenlijke doel is te zorgen voor optimale samenwerken tussen huisartsen en medisch specialisten/WZA, opdat de zorg voor patiënten in de regio geborgd wordt.

Daarnaast werken onze specialisten samen met diverse ziekenhuizen in de regio, zoals de Treant zorggroep (o.a. urologie, vaatchirurgie), het Martini Ziekenhuis (o.a. longgeneeskunde, geriatrie en coassistenten) en het UMCG (fertiliteit).