Neuspoliepen

  • Specialisme of afdeling Keel-neus-oorheelkunde (KNO)
  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Wachttijd
    Informeer bij de polikliniek

In het kort

Neuspoliepen zijn goedaardige zwellingen van het neusslijmvlies in een van de neusbijholten. Als u veel last hebt van een verstopte neus of bijvoorbeeld van een vol gevoel in uw hoofd, kan de KNO-arts de neuspoliepen behandelen. Met medicijnen (corticosteroïden) lukt het vaak om de poliepen kleiner te maken. Ook is het mogelijk om de poliepen met een operatie (gedeeltelijk) weg te halen. Met een poliepextractie kan de KNO-arts de poliepen verwijderen die in de neus te zien zijn. Bij een endoscopische neusbijholte-operatie (FESS) worden ook de poliepen in de neusbijholte weggehaald.

Wat is het?

Meer informatie vindt u op de website van de KNO-vereniging.

Vragen?

Als u een vraag hebt, kunt u contact opnemen met de medewerkers van de KNO-poli. U kunt hen op verschillende manieren bereiken.

  • U kunt uw vraag stellen via de BeterDichtbij app. U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen drie werkdagen. Let op: u kunt pas een appje sturen als een medewerker van de polikliniek in de BeterDichtbij app een gesprek voor u heeft aangemaakt.
  • U kunt uw vraag stellen via MijnWZA (uw digitale dossier). U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen drie werkdagen.
  • U kunt bellen. De polikliniek is te bereiken op telefoonnummer (0592) 32 52 25, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur.

Is het dringend? 

Hebt u een dringende vraag,  dan is het altijd het beste om te bellen!