Afnamelaboratorium

  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 16.30 uur.
  • Afspraak maken? Vragen? Bloed laten prikken kan alleen op afspraak! Dit geldt ook voor het inleveren van bijvoorbeeld urine. Een afspraak kunt u maken via de afsprakenplanner op www.certe.nl. Lukt dit niet, neem dan contact op met Certe via 088- 23 71 000.
  • Afdelingsnummer: 16
Afnamelaboratorium

Afspraak maken

Bloed laten prikken of lichaamsmateriaal afgeven (urine, ontlasting of sperma) kan alleen op afspraak.

U kunt een afspraak maken via de afsprakenplanner van Certe. Lukt dat niet, neem dan contact op met Certe via 088 – 23 71 000.

Regionale prikposten

Bloedprikken kan ook bij een regionale prikpost bij u in de buurt. Kijk voor adressen en openingstijden op de website van Certe.

Opvangmateriaal

Voor het afgeven van urine, ontlasting of sperma kunt u speciaal opvangmateriaal gebruiken. Vraag ernaar bij het afnamelaboratorium, uw huisarts of op de polikliniek waar u onder behandeling bent. 

Meenemen

  • Vergeet niet het aanvraagformulier van uw arts mee te nemen en controleer of uw persoonlijke gegevens volledig en juist zijn ingevuld.
  • Houd uw patiëntenpas en een identiteitsbewijs bij de hand als u zich meldt bij het afnamelaboratorium. Als u deze pas niet heeft, kunt u er een laten maken bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis. Hiervoor hebt u uw verzekeringspas en een identiteitsbewijs nodig (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).

Uitslagen

U krijgt de uitslag van het labonderzoek van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. U kunt het afnamelaboratorium dus niet bellen voor de uitslag!