Afnamelaboratorium

  • Openingstijden

    Maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 16.30 uur.

  • Afspraak maken? Vragen?

    Bloed laten prikken kan alleen op afspraak! Dit geldt ook voor het inleveren van bijvoorbeeld urine. Een afspraak kunt u maken op de website van Certe. Lukt dit niet, neem dan contact op met Certe via 088- 23 71 000.

  • Afdelingsnummer: 16
Afnamelaboratorium

Afspraak 

Bloed laten prikken of lichaamsmateriaal afgeven (urine, ontlasting of sperma) kan alleen op afspraak.

U kunt een afspraak maken op de website van Certe. Lukt dat niet, neem dan contact op met Certe via 088 – 23 71 000.

Waar?

Hebt u een verwijzing van een specialist in het ziekenhuis om bloed te laten prikken of bijvoorbeeld urine in te leveren? Dan kunt u terecht bij het afnamelaboratorium van Certe in het ziekenhuis (nummer 16) of bij een Certe-locatie bij u in de buurt.

Hebt u een verwijzing van uw huisarts of verloskundige, de Trombosedienst of een GGZ-instelling? Ga dan naar de nieuwe locatie van Certe aan de Zendmastweg 19 in Assen of een andere Certe-locatie bij u in de buurt. 

Kijk voor adressen en openingstijden op de website van Certe.

Opvangmateriaal

Voor het afgeven van urine, ontlasting of sperma kunt u speciaal opvangmateriaal gebruiken. Vraag ernaar bij het afnamelaboratorium, uw huisarts of op de polikliniek waar u onder behandeling bent. 

Meenemen

  • Vergeet niet het aanvraagformulier van uw verwijzer mee te nemen en controleer of uw persoonlijke gegevens volledig en juist zijn ingevuld.
  • Houd uw patiëntenpas van het WZA en een identiteitsbewijs bij de hand als u zich meldt bij het afnamelaboratorium. 

Uitslagen

U krijgt de uitslag van het labonderzoek van degene die het onderzoek heeft aangevraagd. U kunt het afnamelaboratorium dus niet bellen voor de uitslag!