Afnamelaboratorium

  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 16.30 uur (meestal kunt u terecht zonder afspraak).
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 54 80
  • Afdelingsnummer: 16
Afnamelaboratorium

Op het laboratorium onderzoeken medisch analisten bloed en ander lichaamsmateriaal zoals urine, ontlasting en sperma. Uw huisarts of specialist verwijst u naar het laboratorium als hij aanvullende informatie wil hebben. Labonderzoek is nodig om ziekten vast te stellen of uit te sluiten, het ziekteverloop te volgen, het resultaat van een behandeling vast te stellen, ziekten helpen te voorkomen of effecten van medicijnen te controleren.

Bloedprikken

U kunt uw bloed laten prikken op het afnamelaboratorium. In het WZA voert Certe het laboratoriumonderzoek uit.

Als u nuchter moet zijn voor het bloedprikken, mag u vanaf 22.00 uur de avond tevoren niets meer eten of drinken, behalve water en thee zonder suiker.

Regionale prikposten

Bloedprikken kan ook bij een regionale prikpost bij u in de buurt. Kijk voor adressen en openingstijden op de website van Certe.

Urine, ontlasting, sperma

Op het afnamelaboratorium kunt u ook urine, ontlasting, sperma en ander lichaamsmateriaal afgeven voor nader onderzoek. U kunt daarvoor het speciale opvangmateriaal gebruiken. Als u dat niet hebt, vraag er dan naar bij het afnamelaboratorium of aan de arts die u behandelt.

Meenemen

  • Vergeet niet het aanvraagformulier van uw arts mee te nemen en controleer of uw persoonlijke gegevens volledig en juist zijn ingevuld.
  • Houd uw patiëntenpas en een identiteitsbewijs bij de hand als u zich meldt bij het afnamelaboratorium. Als u deze pas niet heeft, kunt u er een laten maken bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis. Hiervoor hebt u uw verzekeringspas en een identiteitsbewijs nodig (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).

Uitslagen

U krijgt de uitslag van het labonderzoek van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. U kunt het afnamelaboratorium dus niet bellen voor de uitslag!