Diabetische voetenpoli

  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 52 10
  • Afdelingsnummer: 62
  • Wachttijd
    1 week
Diabetische voetenpoli

Voor iemand met diabetes (suikerziekte) is de voet vaak een zwakke plek. Door slechte doorbloeding, chronische drukplekken en misschien de verkeerde schoenen, ontstaat gemakkelijk een wondje. Als dit niet goed wordt verzorgd, kan het al gauw verergeren en een groot probleem worden. 

Onderzoek

Om te voorkomen dat een wond aan uw voet erger wordt, kunt u op de Diabetische voetenpoli uw voet in één ochtend helemaal laten onderzoeken. U krijgt dan een bloedonderzoek, een vaatonderzoek en er wordt een röntgenfoto gemaakt. Daarnaast hebt u een intakegesprek met een wondverpleegkundige en een diabetesverpleegkundige.

Team van deskundigen

De uitkomsten van het onderzoek worden tussen de middag besproken in een team dat bestaat uit een vaatchirurg, internist, wondverpleegkundige, diabetesverpleegkundige, gipsverbandmeester, een orthopedisch schoenmaker (OIM) en een podotherapeut. In een enkel geval is ook de revalidatiearts betrokken bij uw behandeling.

Behandelplan

Na afloop van het overleg hebt u een afspraak met de vaatchirurg. Deze neemt de resultaten met u door van de onderzoeken en gesprekken die u ’s ochtends hebt gehad. Samen met u stelt de vaatchirurg een behandelplan op om te voorkomen dat uw voetproblemen verergeren.