Lymfoedeempoli

  • Openingstijden
    Maandag en woensdag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 50 19
  • Afdelingsnummer: 51
  • Wachttijd
    Informeer bij de polikliniek
Lymfoedeempoli

Als tijdens een borstoperatie de lymfeklieren in een van beide oksels zijn verwijderd, kan daar een ophoping van lymfevocht ontstaan. Dit heet lymfoedeem.

Door lymfoedeem kan uw arm opzwellen en kunt u een zwaar, moe, pijnlijk en tintelend gevoel krijgen in uw arm. Hierdoor kunt u uw arm minder goed bewegen en kunt u moeite hebben met gewone dagelijkse handelingen

Als u klachten hebt die op lymfoedeem wijzen, probeer dan eerst uw arm rust te geven.

Helpt dat niet, neem dan contact op met de mammacareverpleegkundige. U kunt met haar een afspraak maken op de Lymfoedeempoli. De mammacareverpleegkundige is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur op telefoonnummer (0592) 32 50 19. 

Als u inderdaad lymfoedeem hebt, verwijst de mammacareverpleegkundige u naar een chirurg of verpleegkundig specialist Chirurgie. Deze doet verder onderzoek en maakt met u een afspraak op de afdeling Radiologie voor een echografie van uw oksel. Er wordt ook een afspraak gemaakt bij een dermatoloog. De dermatoloog overlegt met u wat voor u de beste behandeling is en verwijst u naar een oedeemhuidtherapeut.