Psychiatrie

  • Openingstijden

    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

  • Afspraak maken? Vragen?

    (0592) 32 52 55

  • Afdelingsnummer: 102
Psychiatrie

Begeleiding tijdens een opname

Als u tijdens een opname in het WZA psychiatrische klachten hebt, kunt u begeleiding krijgen van een psychiater. Het kan gaan om psychiatrische klachten zoals een depressie of angststoornis waar u al last van had vóór uw opname. Het is ook mogelijk dat u door een operatie of andere behandeling psychiatrische problemen krijgt, bijvoorbeeld een delier. Soms zijn uw lichamelijke problemen onderdeel van een psychiatrische aandoening. Een voorbeeld hiervan is gevaarlijk ondergewicht bij de ziekte anorexia.

Als de specialist die u behandelt denkt dat u psychiatrische begeleiding nodig hebt, zal hij dit met u bespreken. Samen kunt u dan besluiten om een psychiater in te schakelen.  

Medisch Psychiatrische Unit

Als u vanwege uw psychiatrische klachten op een 'gewone' verpleegafdeling niet de juiste zorg kunt krijgen, kunt u terecht op de MPU (medisch psychiatrische unit).

Deze verpleegafdeling is gespecialiseerd in de zorg voor patiënten die zowel lichamelijke als psychiatrische klachten hebben.

Polikliniek Psychiatrie

Als u poliklinisch onder behandeling bent bij een specialist van het WZA en u hebt ook psychiatrische klachten, dan kan uw specialist u verwijzen naar de polikliniek Psychiatrie.

Bent u tijdens uw opname behandeld door een psychiater van het WZA, dan is het mogelijk dat u nazorg nodig hebt. De psychiater van het WZA kan u in dat geval poliklinisch nog enige tijd begeleiden of u krijgt een verwijzing voor een behandeling buiten het WZA.