Seksuologiepoli

Seksuologiepoli

Seksuele problemen

Problemen met seksualiteit kunnen zorgen voor gevoelens van ongemak of onzekerheid, relatieproblemen of gezondheidsklachten.

U kunt terecht op de Seksuologiepoli als u last hebt van: 

 • weinig zin in seks
 • veel zin in seks
 • erectieproblemen
 • voortijdige zaadlozingen
 • pijn bij het vrijen
 • orgasmeproblemen
 • vaginisme (gemeenschap is niet mogelijk)
 • seksuele problemen door een lichamelijke ziekte of handicap 
 • een seksueel trauma

Verwijzing en behandeling

Voor een bezoek aan de Seksuologiepoli hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Aan de hand van de informatie die wij van uw arts krijgen, bepalen wij met wie u het intakegesprek hebt. Dit kan een gynaecoloog zijn, een uroloog of een arts-seksuoloog.

Vragenlijst

U ontvangt een lijst met vragen over uw gezondheid, uw relatie en uw seksualiteit. Wilt u deze vragenlijst ingevuld meenemen naar uw eerste afspraak? 

Behandeling

Na 1 of 2 gesprekken is de intake afgerond en krijgt u een voorstel voor een behandelplan.

Soms zijn er meerdere behandeltrajecten met verschillende hulpverleners. U kunt bijvoorbeeld een lichamelijk onderzoek hebben bij een gynaecoloog of uroloog en daarnaast gesprekken met een arts-seksuoloog of psycholoog. Ook een behandeling bij een bekkenfysiotherapeut is mogelijk.

Kosten

Basisverzekering

Uw behandeling op de Seksuologiepoli krijgt u vergoed uit uw basisverzekering. Houd wel rekening met uw eigen risico! (Bekken)fysiotherapie wordt alleen vergoed als u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Anders betaalt u de rekening zelf.

Privacy

De arts die u verwijst, krijgt na uw eerste afspraak op de Seksuologiepoli een brief met een samenvatting van het gesprek en informatie over een mogelijke behandeling. Als er informatie is die u liever niet in de brief wilt hebben, kunt u dat aangeven.

Alles wat u vertelt, is vertrouwelijk. Eventuele andere artsen bij wie u onder behandeling bent, hebben geen toegang tot informatie in uw dossier over uw behandeling op de Seksuologiepoli.

Vragen?

Als u een vraag hebt, kunt u contact opnemen met een medewerker van de Seksuologiepoli. U kunt hen op verschillende manieren bereiken:

 • U kunt uw vraag stellen via de BeterDichtbij-app. U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen 3 werkdagen. Let op: u kunt pas een appje sturen als een medewerker van de polikliniek in de BeterDichtbij-app een gesprek voor u heeft aangemaakt. We kunnen dit gesprek alleen aanmaken als uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres bij ons bekend zijn.
 • U kunt bellen naar de Seksuologiepoli. De medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur, telefoonnummer (0592) 32 53 30.

Is het dringend?

Hebt u een dringende vraag, dan is het altijd het beste om te bellen!

 

gynae30 - november 2021

Meer informatie?

Uitgebreide informatie over seksuele problemen vindt u in de webshop van Rutgers Kenniscentrum seksualiteit: 

Meer over seksuele problemen bij kanker vindt u op de website van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties.  

Informatie over seks en borstkanker vindt u op de website van Borstkankervereniging Nederland.