Trombosedienst

  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur
  • Afspraak maken? Vragen? Bloed laten prikken kan alleen op afspraak! Een afspraak kunt u maken via de afsprakenplanner op www.certe.nl. Lukt dit niet, neem dan contact op met Certe via (088) 23 71 000.
    Voor overige vragen: (088) 23 70 150
  • Afdelingsnummer: 16
Trombosedienst

Als u bepaalde antistollingsmedicijnen (bloedverdunners) slikt, zal de trombosedienst ter controle regelmatig uw bloed prikken. Een laborant neemt dan een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Het laboratorium onderzoekt vervolgens wat het effect is van de antistollingsmiddelen op uw bloed. Afhankelijk van de uitslag kan het nodig zijn dat uw arts de antistollingsmedicatie aanpast.

U kunt uw bloed laten prikken bij de trombosedienst op de begane grond van het ziekenhuis, nummer 16. De werkzaamheden van de trombosedienst worden uitgevoerd door Certe. 

De trombosedienst is bereikbaar:

  • voor het maken van een afspraak via de afsprakenplanner van Certe. Lukt dat niet, neem dan contact op met Certe via (088) 23 71 000
  • voor overige vragen op telefoonnummer (088) 23 70 150 (bel bij voorkeur op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30) 
  • via e-mailadres: trombosedienstwza@certe.nl

Regionale prikposten

Bloed laten prikken kan ook bij een regionale prikpost bij u in de buurt. Op vaste tijden zijn daar medewerkers van de trombosedienst aanwezig. Kijk voor adressen en openingstijden op de website van Certe.

Zelf meten

Als u langere tijd antistollingsmedicatie gebruikt, kunt u ook zelf de INR-stollingswaarden in uw bloed meten. Daarvoor moet u dan eerst een training volgen.